Konkoly Zsófia két, Pap Bianka egy aranyérmet szerzett Madeirán - Városi Kurír

Sorting by

×

Konkoly Zsófia két, Pap Bianka egy aranyérmet szerzett Madeirán

A madeirai paraúszó világbajnokságon a magyarok a második versenynapon szálltak először medencébe, amely remek sikereket hozott.

Hirdetés

A 13 éves Hotz Csenge bronzérmes

Hétfőn Konkoly Zsófia révén a delegáció megszerezte az első aranyat 200 méter vegyesúszás SM9 sérültségi kategóriában, míg Pap Bianka ugyan ezen versenyszám SM10 sérültségi kategóriában ezüstérmes lett.

A paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia, remekül kezdte meg a délelőtti előfutamot, első helyen jutott a döntőbe, kategóriájának legjobb időeredményével. A pécsi versenyző a folytatásban is eltökélten ugrott vízbe, tempót diktált az egész mezőny számára. Az utolsó ötven méter hajrájában a spanyol Sarai Gasconnal fej-fej mellett haladva úsztak a cél felé, azonban hazánk sportolója nem hagyta magát, néhány századdal hamarabb ért a hossz végére, így megszerezte Magyarország első aranyérmét a világbajnokságon.

Kedden Konkoly Zsófia a 100 méter pillangóúszás (S9) előfutamában sem talált legyőzőre, legjobb idővel jutott tovább. A döntőben szintén fölényesen vezetett ellenfeleivel szemben, elsőként ért célba, ezzel megszerezve második aranyérmét a 2022-es világbajnokságon.

Hirdetés

A magyarok másik kiválósága, Pap Bianka kategóriájának előfutamában magabiztosan, a legjobb időt produkálva jutott a fináléba. Az itthoni idő szerinti kora esti döntőben nagyot küzdött, azonban két másodperccel előzte meg a holland ellenfele, Lisa Kruger. A Vasas SC versenyzője így második helyen ért célba.

Másnap Pap Bianka 400 méter gyorsúszás fináléban úszott hatalmasat, egy aranyérmet sikerült begyűjteni az előző napon megszerzett ezüst medálja mellé.

A mezőnyben, a mindösszesen 13 éves Hotz Csenge is képviselte hazánkat, aki idősebb ellenfeleivel remekül tudta tartani a tempót, így végül harmadikként ért célba.

Továbbá a világbajnokság keddi döntőiben Száraz Evelin negyedik helyen végzett 200 méter vegyesen (SM6), míg Iván Bence a férfiak ugyanezen versenyszámban (SM6) ötödik lett.

A kiemelt képen: Pap Bianka, Konkoly Zsófia és Hotz Csenge

Illés Fanni: soha nem voltam még ennyire motivált

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.