Sorting by

×

Könnyed vasárnapi sumákolás, vagy mi a szösz?

A lassan elviselhetetlen kánikula-cunamiban érthető, ha egy magyar falu, aminek akkora mázlija volt, hogy Európa Uniós pénzből, a közösség kisembereinek adóforintjaiból kapott egy mikrobuszt, akkor kihasználja a lehetőséget és a cirka 1.000 fős település arra érdemeseit a bolgár tengerparton nyaraltatja. Vasárnapi találóskérdés: igen ám, de ki dönti el, hogy az “érdemesek”?

Egy kis locs-pocs….

Hadházy Ákos postaládájában landolt 4 fotó, ami kérdéseket vetett fel a képviselőben:

“A hernádvécsei falubuszt a bolgár tengerparton, Neszebarban fényképezte le egy honfitársunk néhány napja.

Egészen biztos, hogy nem bevásárolni mentek vele az időseknek vagy nem az orvoshoz vittek vele valakit, mert Neszebar és Hernádvécse 1400 kilométerre van egymástól.

A testvértelepülési kapcsolatnak sem látom nyomát a neten, de remélem, mégis van valami hivatalos magyarázat, mert sajnos sok helyről hallottam olyat, hogy s falu elöljárói szoktak nyaralni menni az EU pénzből vásárolt falubusszal.”

A kommentekből….

“A falubuszhoz tartozik útiköltség, és költőpénz is! De ennek jelentősége és mértéke, a mostani korrumpálódott országban szinte elenyésző! Abban a helyzetben, mikor egy külügyminiszter, műfüves focipályát építtet a saját telkére( jó persze, a főnökének stadionja van, a telke végében!) nincs okunk aggodalmaskodni!”

“Legyünk jóindulatúak, és higgyük el, hogy több turnusban nyaraltatják a falu nyugdíjasait. Egyébként Hadházy Ákos azt bizonyítja évek óta, hogy miért fog az ország népe ismét simán a Fideszre szavazni. Itt kicsik és nagyok Mészárostól kezdve Tiborczon át Lajos iparosig, Irénke önkormányzati dolgozóig mindenki lop a maga lehetőségei, tehetsége alapján. Ehhez nem kell más csak idomulni a Fideszkormány őrült rendszeréhez. A rendszer feje pedig mindaddig támogatja a nyájában ezt a tömegsportot, míg az ő köreit nem kezdi zavarni.”

“Ejnye már! Mindig csak a rosszra gondoltok! Elvitték az autót reklámkörútra, bemutatni, hogy nálunk a legkisebb település is csak jóra fordítja az EU támogatást!”

“Kíváncsi lennék…. Feljelentés???? NAV???? falu lakói?????????? ez egy apró pont, mit csinálhat akkor a vezér és sleppje??????? Külön repcsi….. külön yacht….. csodálkozik valaki…. remélem a NAV vezerkar is tudja…. repülni fognak!!!!”

“Polgármesteri időszakomból emlékszem természetes volt hogy egyes polgármesterek a falubuszokkal vagy az önkormányzatokhoz köthető civil szervezetek buszaival vitték a saját pereputtyaikat családi rendezvényekre, nyaralásokra, focimeccsekre. Persze kiváltságos önkormányzati képviselők is megkapták a “party”buszokat csakhogy a többség a testületi döntésekhez meglegyen. Ennyire olcsó ez a “szakma”! (Sok helyen már arra sem veszik a fáradtságot,hogy a menetleveleket “vezessék”…) Ezért lógtam ki én a sorból és közösítettek ki. Aki nem ezt csinálja azt előbb utóbb kinyírják maguk közül,mert nem cinkos.”

“…. a fidesz-kdnp szavazó válasza erre, mert “irigyek vagyunk”. 🤦🏼‍♀️🧠 Olyan jó lenne, ha mindenki tudna számolni, értőn olvasni, értelmezni, gondolkodni, kicsit tudatosabban lenni tenni. Sokkal élhetőbb világ lenne, ahol a kleptokrata ner fajta hamar kihalna.”

“Hát ehhez is annyit hogy ebben is iszonyatosan valakiknek nagy biznisz mert szinte minden településen ahol szinte út sincs ilyen autókkal járnak egyesek !!! Elképesztő főleg az hogy ez is tetszik egyeseknek ami szomorú”

Kapcsolódó

 

vasárnap

átver

Egy hozzászólás itt: “Könnyed vasárnapi sumákolás, vagy mi a szösz?

 • 2021.08.15 - 16:16
  Közvetlen hivatkozás

  Hadházy Ákos
  A hernádvécsei falubuszt a bolgár tengerparton, Neszebarban fényképezte le egy honfitársunk néhány napja. Egészen biztos, hogy nem bevásárolni mentek vele az időseknek vagy nem az orvoshoz vittek vele valakit, mert Neszebar és Hernádvécse 1400 kilométerre van egymástól.
  ***
  Hernádvécse Község, Magyarország
  Hernádvécse község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi járásban. Wikipédia
  Polgármester: Kovácsné Orosz Zsuzsanna (független)
  BALOVICS ATTILÁNÉ FÜGGETLEN
  HORVÁTH BARNA FÜGGETLEN CIGÁNY KISEBBSÉGI
  KÉRI GYULA FÜGGETLEN SZLOVÁK KISEBBSÉGI SZLOVÁK
  KOSCSÓ MIKLÓS ‘ISKOLAIGAZGATÓ’ FÜGGETLEN RUSZIN KISEBBSÉGI RUSZIN
  ID. LAKATOS JÁNOS ‘KOKO’ FÜGGETLEN CIGÁNY KISEBBSÉGI
  LUTIÁN JÁNOS FÜGGETLEN
  MATA ANDRÁS ‘DZSALA’ FÜGGETLEN ROMÁN KISEBBSÉGI
  PALENCSÁR MÁRIA FÜGGETLEN
  TÓTH BERTALAN FÜGGETLEN UKRÁN KISEBBSÉGI UKRÁN
  GALLYAS LÁSZLÓ PHRALIPE (TESTVÉRISÉG)
  ***
  JÉ, SEHOL EGY Fideszes.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.