Van, amikor nehéz kitalálni, hogy aznap éppen mi kerüljön az asztalra. Ilyenkor érdemes a bevált és egyszerű fogásokhoz nyúlni.

Ilyen a “carbonarás csirke tésztával” – ezzel nem lehet melléfogni.

- Hirdetés -

Persze, mint minden étel elkészítésénél, itt is a részletekre kell odafigyelni

Egy fél kilogramm csirkemell már elég a művelethez. A csirkét vékony csíkokra vágom és egy esetleg másfél fakanálnyi margarinnal (itthon éppen joghurtos Rama volt) kerül a wokba.

Ízesítésnek egy-két csipet őrölt borsot lehet rá szórni és ízlés szerint lehet sózni.

Ha van fedőnk is a wokhoz, akkor érdemes az alatt puhítani a húst, majd a fedőt levéve lehet pirosra, aranybarnára pirítani.

Közben persze már ott van a gázon az olajos, sózott víz a tésztafőzéshez

Ma éppen Tomadini trikolór fusili került elő. Ezt a fajta tésztát nagyon könnyű megfőzni, még bő vízre sincs szükség, egy 500 grammos csomagot könnyedén ki lehet főzni egy kisebb lábosban.

Míg a csirke pirul, elővesszük a Maggi Carbonara alapot, ezzel pofonegyszerű dolgozni. A port 3 deciliter tejben kell kikeverni, hogy jobb állagot kapjunk érdemes habverő összekeverni, egy kicsit felverni az egészet.

Ha a csirkemell csíkok már aranybarnára pirultak ezzel a kikevert Carbonara alappal kell nyakon önteni és alig 4-5 percig kell már főzni.

Ha még meg akarjuk bolondítani a dolgot, lehet morzsolt kukoricával gazdagítani a carbonarát.

Közben a tésztánk 8-10 perc alatt szintén készre, ahogy az olaszok mondják “al dente” főtt. A kiszedett tésztát egy másik wokban tálalom, a forró trikolór fusiliba érdemes a már említett margarinból egy keveset hozzákeverni.

Ennyi az egész és máris kész van egy könnyű nyári csirkés tészta.

Jó étvágyat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét