Konok Péter megmondja a tutit Orbánról

Én mindig mondtam, hogy mítosz a „progresszív, liberális, fiatal Orbánról” szóló mese. Ez már harminc éve is totyakos, csukamájolaj-tekintetű, varasbékaszájú, ötvensokplusszos, geci kis diktátor volt.

Úgy felelj, hogy az életed múlik rajta!

Saint Germain grófjáról az a hír járta, hogy több száz éves, és örökké él. Ezt a hírt persze leginkább maga a gróf terjesztette, aki csinos hasznot húzott titokzatos életelixírje árusításából.

Egyszer, egy udvari bálon néhány ifjú, szkeptikus arisztokrata (a Felvilágosodás léha, szemtelen előfutárai) a sarokba szorították Saint Germain inasát, aki maga is meglehetősen különös figura volt: állítólag magyar – a gróf azt állította, hogy apjától, a nagy Ragotzy fejedelemtől örökölte egy szép kardbojttal és egy kitömött, pipázó hölgymenyéttel együtt, amire vidám török turbán volt applikálva. (Arra viszont sosem adott magyarázatot, hogy miként lehetett egyszerre több száz éves, és Ragotzy fejedelem fia. Ha erről kérdezték, hamiskásan csippentett egyet sötét szemével, és annyit mondott: „Boldog karácsonyt!”)

– Igaz, hogy a gazdád több száz éves? – rivalltak az aranyifjak az inasra, és tőrt szorítottak a torkához (bár hittek a Rációban és az Emberiségben, de sajnos túl sok volt a gyerekszobájuk).

– Úgy felelj, hogy az életed múlik rajta!

– Nem tudom, jó urak – válaszolta az inas idegesen.

– Én csak harminc évvel ezelőtt álltam a szolgálatába, de már akkor is pont ilyen hazudós, arrogáns kis pöcs volt.

Hasonló

Minden hibbant rendszer véget ér, nem marad más, mint egy trottyos gatyás, dagadt kis fószer…..

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük