2018.01.07.-én jelent meg a hvg.hu online napilapban egy interjú Konrád György Kossuth-díjas íróval. Kifejtette véleményét Orbán Viktorról s elmondta, mi következhet, ha nem mond le miniszterelnöki pozíciójáról.

[mnky_ads id=”10551″]

„… tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát.”

Sajnos ezt kevesen emlegetik pedig így történt, s Orbán a mai napig ebből táplálkozik.

„… rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.

Konrád György semmi rosszat nem mondott, arra célzott, hogy a közhangulat Orbán ellen már olyan szintre jutott, hogy a legrosszabb forgatókönyv is valóra válhat.

[mnky_ads id=”10552″]

S ezt forgatták ki teljesen a hatalom propagandistái. Bencsik András szerint az író a miniszterelnök és felesége meggyilkolására buzdít, s ezzel túllépett egy határt.

Bayer Zsolt egyenesen a nyilasokhoz hasonlította egy cikkében, majd nyíltan megfenyegette az Echo TV Sajtóklub című műsorában. Közölte, hogy pár ezren elmehetnének Konrád úr lakása elé s elmondhatnák neki, hogy jobb, ha befogja a száját, különben baj lesz.

Felmegy bennem a pumpa, hogy ezek az emberek vannak felháborodva, ha egy értelmiségi megszólal és kritizálja imádott vezérüket. Ők, akik szinte minden nap fröcsögnek, hazudnak, elferdítik a tényeket s még a szegény családokon, éhező gyermekeken is gúnyolódnak, röhögnek.

Bencsik, aki anno a Magyar Demokrata című lapba irt egy vezércikket, amelyben azt ecsetelte, hogyan kéne kivégezni pár embert a Heti hetes vendégei közül.

Bayer, aki a taknyukon és vérükön akarta kirángatni a civileket a parlamentből tavaly tavasszal.

Lovas István, aki szerint Budaházy György rendes és tisztességes ember, s nem csinált semmit.

A felsorolás végtelen, de azt hiszem egyértelmű, kiknek kellene inkább csöndben maradniuk.

[mnky_ads id=”10553″]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Madarat tolláról, embert barátjáról! Főleg, ha annak a madárnak olyan hatalma van, hogy az ország közös vagyonát, kiosztja a barátai között.

    És mi hagyjuk!!!

  2. Fordított világban élünk, de mi csak elviseljük (ha nehezen is), nem mi fordítottuk ki. Sjnos egyet kell értenem Alain Delon minapi megnyilvánulásával: hánynom kell a mostani világtól!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét