A Nemzeti Konzultáció kérdései közé ajánlva: Ön elhiszi, hogy számít a véleménye?

Február közepén online formában nemzeti konzultációt indít a kormány az újranyitás kérdéseiről – jelentette be Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. “A vakcina széles körű alkalmazása nyitja meg az új gazdasági időszakot” – mondta Orbán, aki a fórumon elsősorban a gazdaság újraindításáról és gazdaságvédelemről beszélt.

Nyáron bejött, legyen februárban is….

Ha lebonyolítja a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alóli “nyitásról” a februári nemzeti konzultációt, akkor

“döntések születhetnek március 1-jével és április 1-jével, vagy április 3-ával, ami a húsvét”.

… és akkor

“biztosan szabadabb életünk lehet, mint amilyen a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat”

– mondta Orbán.

Tényleg elhiszi valaki, hogy számít a véleménye?

Tegye fel a kezét, aki nemzeti konzultálgatni szokott és úgy érzi, hogy döntőképes tudás birtokában van arról, hogy mikor érkezik el az ideje annak, hogy újra egymás hegyén-hátán tolonghassunk, eldobhassuk maszkjainkat és tere-ferélgethessünk egy étteremben, cukrászdában! Most -ahogy a békebeli koncerteken mondani szokta a frontember- lássam a kezeket! Aki első hevületében feltette, az gondolja végig még egyszer, hogy a vágya vezette-e az önkéntelen karmozgást, vagy valóban birtokolja a hozzá megfelelő tudást is!

Micsoda felelőtlenség elhitetni a hívőkkel, -hiszen feltehetően csak ők válaszolnak majd a vezetett kérdezz-felelek játékban- hogy valóban múlik rajtuk valami? És eszükbe jut-e, hogy a válaszuk emberéletet követelhet, amikért a mindig gondoskodó kormány, élén a miniszterelnökkel rájuk lőcsölte a felelősséget? És tudják-e, hogy a Covid19 pártállástól függetlenül fertőz?

“Mikor nyithatunk?”

“De mikor indul újra maga az élet? Február közepén indítunk konzultációt online módon a nyitás kérdéseiről: egy lépés, több lépés, fokozatos vagy teljes. Ez a disputa értelmes!”

-magyarázta Orbán. Ezzel arra utalhatott, hogy konzultáció eredményeit figyelembe véve a kormány megtervezheti az újra nyitás idejét, ami a fentiek alapján húsvétra eshet. Az időpont megemlítése új és fontos információ az eddigi kommunikációhoz képest. A kormányfő az elmúlt hetekben, többek között a rádiós nyilatkozataiban, rendre úgy fogalmazott, hogy korai még a nyitásról beszélni, de említette az áprilist és húsvétot, azonban nem ennyire határozottan, pontos dátumot megjelölve.

Azt nem kérte, hogy csak az válaszoljon, aki konyít a dologhoz, ez úgy tűnik nem szempont.

A lényeg: a címlista-frissítés!

Emlékeznek még, mennyien háborogtak, amikor a koronavírus elleni oltást regisztrációhoz kötötték? Mennyien féltették a személyiségi jogaikat? Aki válaszolni tervez a konzultáció kérdéseire, amit online bonyolítanak, gondolt már arra, hogy ebben az esetben szintén kiadja oly féltve őrzött adatait? Jut eszembe,

azok véleménye smafu, akiknek nincs számítógépük, email-címük?

Kíváncsian várjuk a napokon belül előkerülő kérdéseket és idő teltével az előre meghatározott napon a sikerjelentést, hogy ilyen sikeres konzultáció még nem volt. Majd félve ugyan, az előre borítékolható húsvéti locsolkodás és eszem-iszom utáni hetek vírusfertőzési adatait. Ne legyen igazunk……

konzultáció

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük