Konzultálni akarnak? Tessék! Igy felelt Kunetz doki - Lapzsemle - Városi Kurír

Sorting by

×

Konzultálni akarnak? Tessék! Igy felelt Kunetz doki – Lapzsemle

Heti lapzsemle az úgynevezett nemzeti konzultációról. Orbán korábban a szakértők bölcsességéről zengedezett. „Azt tanácsolom magunknak, hogy támaszkodjunk minden döntésünkben a tudósokra, az orvosokra és a professzorokra” —intette népét. Most viszont online „konzultációt” indítanak arról, hogy a nép szerint mikor és hogyan kezdődjön a lazítás…

Hirdetés

Enyhíteni kell-e a 8 órai kijárási tilalmat, újra lehet-e indítani például az éttermeket?

Pálinkás-Szüts Róbert a Klubrádióban kipróbálta, hogy Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző miként konzultálna a kormánnyal. Kunetz doki soha nem rejti véka alá érdes véleményét, itt a Kuríron is rendszeresen szemlézzük gondolatait.

A 8 órás korlátozás eddig is teljesen értelmetlen volt

fakadt ki Kunetz Zsombor.

Buta, megfontolatlan, ostoba és a járvány terjedését elősegítő intézkedés volt,

hiszen a vásárlási időtartamot csökkentette, ezzel növelte az egy adott légtérbe kényszerülő emberek számát, amivel a járvány terjedését segítette elő. Egyszóval ez egy nagyon ostoba intézkedés volt.

Szigor? Lazítás? Semmi jót nem lehet erről elmondani

Át kellene strukturálni a védekezési feladatokat — fejtette ki Kunetz doki. — Az esti, 8 órás kijárási korlátozást tehát enyhíteni kellene és ki kellene tolni későbbi időpontra, mert ez ostoba, értelmetlen, sőt kifejezetten káros. Továbbá, értelmes előírások bevezetésével, ki kellene nyitni bizonyos intézményeket,  — például mozi, színház, múzeum — , de csakis úgy, ha

az ott lévők számát korlátozzák, valamint a maszkviselésüket szigorúan szabályozzák.

Itt szigorúan FFP2-es maszkok bevezetésére gondolok — mondta. — Csak ezekben a maszkokban lenne szabad a megnyitott intézményekben tartózkodni. Ebben az esetben elképzelhetőnek tartom, hogy ezeket meg lehetne nyitni. Nem ettől fog berobbanni szerintem a járvány, hanem attól robban be, hogy bármelyik nagyáruházban vagy boltban úgy tudok emberekkel találkozni, hogy:

Szedett-vedett, két hete nem cserélt maszkban vannak ott, és az ő számuk nincs korlátozva!

Tehát egy adott légtéren belül akármennyien is lehetnek. Ettől fog sokkal jobban terjedni a járvány! A tömegközlekedést is sűríteni kellene! Pluszpénzt kell biztosítani az önkormányzatoknak, hogy sűríteni tudjanak. Mindenütt, ahol az emberek találkoznak, csökkenteni a tömeget és támogatni, hogy mindenki FFP2-es maszkkal közlekedjen. Továbbá: attól fog sokkal inkább fog terjedni a fertőzés, hogy

Nem tudom, hol vannak a fertőző gócok

Persze, Müller Cecília most már közösségi terjedésről beszél, vagyis olyan helyzetről, amikor már mindenki mindenkit fertőz, és nem egy-egy gócból terjed a betegség, de ez sem igaz:

Ezt sem tudjuk pontosan, hiszen nem tesztelünk

Talán a szlovák és cseh helyzet romlása lehetne intő példa? Kunetz doki szerint nem érdemes rájuk mutogatni, hogy “ott aztán nagy a baj”.
Szlovákiában kétmillió PCR-tesztet végeztek, ebben lakosságarányosan körülbelül ott tartanak, mint mi, ezen felül azonban csináltak tízmillió antigén-tesztet is.

És nálunk mi ezzel a helyzet? Fogalmunk sincsen

A magyar valóságról sem tudunk. Kunetz Zsombor a rádióbeszélgetésben kifejtette: az a véleménye, hogy Szlovákiában és Csehországban akkora baj van, mint amekkora itt volt novemberben és decemberben. Ott azonban észrevették, hogy gond lesz az egészségügyi ellátással, észrevették, hogy az ellátórendszerük nem fogja bírni, és ezért segítséget kért. Ezzel szemben, amikor Magyarországon ez történt, mit láttunk?

Bevezették az egészségügyi jogállásról szóló törvényt,

hogy a maradék dolgozókat is elüldözzék… Ez a járványkezelés ahelyett, hogy fölismerné, hogy baj van, még a maradék védekező erőt is gyengíti…

Mikor jön az értesítés a konzultációról?

Kunetz Zsombor a beszélgetés elején megemlítette, hogy ő még nem kapta meg az új nemzeti konzultációról szóló értesítést, mire megnyugtatták, hogy ezt nem is fogja megkapni, ezt most nem a posta hozza. Ettől valóban megnyugodott, mert a postával mostanában sok baja van, semmit nem kap meg, amit kellene… A hírre tehát Kunetz doki megkönnyebbült, mert ha a postát kivesszük az egyenletből, mégiscsak van esély, hogy eljusson hozzá. Az új nemzeti konzultációt azonban értelmezni sem tudja a feltett kérdések formájában.

Mikor engedik szabadon a beoltottakat?

Kunetz Zsombor nem először mondta el: ha a beoltottak védettséggel rendelkeznek majd, az ő szabadon engedésükről, illetve a be nem oltottak korlátozásáról nem a konzultálók fognak dönteni, hanem például a légi társaságok. A védettséget szerzetteket már ne szívassák, mint a katonaságnál a kopaszokat.

Kormánybaráti kézbe a megmaradt éttermeket?

Kunetz Zsombor lendületbe jött a rádiós konzultáció során. Ő persze azt is megértené, ha az éttermeket sem nyitnák újra, hanem állami kezelésbe vennék és baráti kézbe juttatnák, legalábbis a magyarok közül már senki nem lepődne meg ilyesmin, a lazítások és rendezett újranyitás helyett. Aztán komolyra fordította a szót, hogy a szigorú de értelmes szabályozásról — a maszkviselésről, az adott légtérben tartózkodó emberek számáról — kifejtse fentebb részletezett véleményét.

Valódi konzultáció: nagy lehetőség az ellenzéknek

Bolgár György Megbeszéljük című interaktív műsorában nagyon érdekes javaslat hangzott el néhány napja: az ellenzék most ragadja meg az alkalmat, és a kormány hazug, ostoba propaganda-kísérletével párhuzamosan indítson párhuzamos, alternatív online konzultációt! Kérjék el a válaszadóktól ugyanazokat az adatokat, amelyeket a kormány is elkér saját válaszadóitól, és ne finomkodjanak!

Kezdjék azzal: egyetértenek-e a polgárok az Orbán-rezsim járványkezelésével?

Aztán jöhetnek a részletek, szép sorban. Összesen hét jól megválasztott kérdés tökéletesen elég is lenne. A megvalósításhoz biztosan van elég informatikus, és az ország lakossága is alig várja, hogy valódi párbeszédben mondhasson véleményt.
Reméljük, a javaslatot meghallották azok, akiket illet.

Zugló

 

Zugló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Konzultálni akarnak? Tessék! Igy felelt Kunetz doki – Lapzsemle

  • 2021.02.21 - 19:47
    Közvetlen hivatkozás

    Ezzel a kormánnyal/orbánnal óriási baj az,hogy olyanokat szedtek össze,akikkel aztán kint vagyunk a vízből. Csupa olyan ember,akik azt mondják,amit orbán hallani akar. Oda kellene néhány olyan ember,mint Kunetz doki,aki átgondolt,logikus tanácsokat tud adni.De ez a bagázs nyunyó nénivel,és a két katonával?! Orbán pedig nyilatkozik,ha kell,ha nem,pedig hasznosabb lenne,ha megbízható,szavahihető szakember tenné ezt.Orbán sajnos se nem megbízható,se nem szavahihető,és a világon semmiben sem szakember. Ha az lenne,legalább a kormányzásban,nem lennénk Európa sereghajtói,és az ország nem lenne a béka segge alatti mély gödörben. A gödör törvénye,.- ha már benne vagy,ne áss tovább. De sajnos a fidesz/orbán ezt valószínűleg nem tudják. Konzultáció? Tényleg van ember ebben az országban,aki azt hiszi,hogy orbán kíváncsi a véleményére?Ez csupán arra való,hogyha orbán bármit is határoz,és netán rosszul sül el,akkor elmondhassa,hogy .-hja kérem,az emberek ezt akarták.Se a járványt,se a válságot nem tudják kezelni. Itt a legrövidebb az álláskeresési támogatás ideje,és támogatások összege 50%. Pedig pénz lenne rá,ha azt nem lőrinc,és a nemzeti töklámpás vejkó,és a többi haver kapná.Az is sokmindent elmond erről a kormányról,hogy a gazdaságvédelmi alapból közel 150 milliárdot toltak sportra,és nem egész 50 milliárdot az egészségügyre.A fideszes alapítványokba feccölt százmilliárdokról már ne is beszéljünk. Mi szívunk,az EU pedig tehetetlenül nézi,hogyan pusztítják,rabolják le az országot.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.