A kormány a választások előtt nem adja ki a “Budapest szíve” projektet leleplező OLAF-jelentést

Horváth Csaba, a főváros MSZP képviselőcsoportjának vezetője mai sajtótájékoztatóján követelte, hogy a főpolgármester végre emberelje meg magát és harcolja ki a kormánynál a főváros 2018-as  költségvetési hiányának finanszírozását.

Budapestet kegyelem kenyéren tartja a kormány

 Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón ismételten azt mondta, a budapestiek napi átlagosan 20 milliárd forintos adóbefizetéseiből kellene finanszírozni az idei 131 milliárd forintos hiányt.

Az ellenzéki politikus cáfolta, hogy az idei összesen 76 milliárd forintos fővárosi hitelfelvételt kizárólag fejlesztésekre fordítanák, szerinte ugyanis a város 18 milliárd forintos működési hiányát is gyakorlatilag ebből a hitelből fedeznék.

Horváth Csaba ismételten sikertörténetnek

nevezte szerdán felfüggesztett népszavazási kezdeményezésüket, mivel szerinte azzal tudták elérni a 3-as metró teljes akadálymentesítését. Megjegyezte, Tarlós István korábbi szavai alapján a népszavazás költségeiből két állomáson is megépíthetők a liftek.

Az internet nem felejt: Tarlós István rosszul szereti Budapestet

Nyakunkon az újabb ez úttal Rogán Antalhoz köthető OLAF botrány

Az MSZP politikusa kérdésre válaszolva elmondta, arra számítanak, hogy a főváros – az erről szóló szerdai közgyűlési határozat ellenére is – csak az áprilisi parlamenti választások után kapja meg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését a Budapest Szíve programról. 

Ez az a fejlesztési program, amelyben állítólag ismételten nagyon sok kétes tranzakciót talált az OLAF, így várhatóan több milliárd forint visszafizetésére is kötelezheti az EU  Magyarországot.

(Forrás: MTI)

Tarlós elhúzza Budapest nótáját

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük