Nem kellenek ide már néhai pszichológus nagyságok, sem még élő szaktekintélyek a témában, akik nem csak a személyt, de magát az általa képviselt rendszer gonoszságát is kritikusan szemlélik.
[mnky_ads id=”10551″]

„A diktatúrák felülről megmondják, hogy mi az egyedüli igazság, és kik jelentenek veszélyt. A propaganda mindig bűnbakot kereső és találó egyszerű szólamai megcélozzák és felszabadítják a kéregalatti érzelemteli – félelem-düh-agresszió; ebben a sorrendben! – központjait. Az élet szorongató! A szorongás – mondja a tudományos nyelv – tárgy nélküli félelem. A propaganda tárgyat ad ennek az életerőket egyébként elszívó szorongásnak. Megmondom, miért szorongsz! És kijelöli azt a masszaként megnevezett embertömeget akitől félni, szorongani kell. Ha az agykéreg működését lebénítják, ha engedjük lebénítani, akkor visszazüllünk állatokká – de nem boldog állatokká, akik ösztöneikben és ösztöneik által biztonságosan élnek, hanem beteg állatokká, akik ki vannak szolgáltatva betegítő ösztöneiknek. Hogy ezeket kiélhessék, tárgynak kell tekinteniük a többi embert. Morális idiótákká válnak – erre van szükségük ahhoz, hogy ne tudják átélni a másik ember állapotát, szenvedését. Veszélyes, gyilkos dolog ezeket a kéreg alatti impulzusokat felszabadítani.” Részlet Dr. Vekerdy Tamás Belső szabadság című könyvéből.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

Az Orbánt sújtó tudatficamokat mégis leginkább az általa mondottakból ismerhetjük meg:

„Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (1993)

„Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” (Magyar Nemzet, 1998. április 9.)

Orbántalmak sújtják most a nemzetet. Megosztottság, ellenségképek és a velük való harcok jelzik a mai közéletet. Május elseje legfőbb üzenete ez, meg a kordonbontás!

Egy hét múlva ülésezik az új országgyűlés. Kordon lesz, kordon hátán. Volt már ilyen tíz esztendeje. Akkor a bontással kapcsolatban a bíróság úgy döntött, hogy a feljelentésben sérelmezett cselekmény nem valósítja meg a rendzavarás szabálysértését, továbbá a cselekményt megvalósító személyeknek szándéka nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására vagy ellehetetlenítésére irányult, hanem pusztán azzal való egyet nem értésüket jelképezte cselekményük, valamint a demonstrációnak szánt esemény kifejezetten békés volt és az abban részt vevők törekedtek a károkozás elkerülésére is.

Most is bontani kell! Utat nyitni a békés tüntetőknek. Ellenzéki képviselők mindegyikének bontania kell, közösen! Nyilvánítsanak véleményt arról, hogy egyetértenek a tüntetőkkel, fenntartás nélkül. Egy hetük van megszervezni mindezt! Meg kell tenni az ellenzéki képviselő nők vezetésével! Ez Május.1 legfőbb üzenete!

Kapcsolódó:

Kordonbontás a Kossuth téren!

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét