Kórház helyén irodaház? Megdöbbentő, de így rangsorol a kormány pandémia idején! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kórház helyén irodaház? Megdöbbentő, de így rangsorol a kormány pandémia idején!

Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen? Bármennyire is megdöbbentő, de van ilyen! – írta bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

Hirdetés

A magyar kormány az!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros.

Azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. Január óta a kormány három miniszterével is igyekeztünk megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten a miniszterelnök figyelmét is felhívtam rá: a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.

Ez eszelős, embertelen politika!

A Fővárosi Önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett hajléktalan kórházban heroikus munkát végző orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek.

Ilyen kórházi ápolásra más ingatlanunk nem alkalmas, a kormány sem tudott csereingatlant felajánlani, mégis ragaszkodnak az irodaberuházásukhoz. Még úgy is, hogy tudniuk kell: a fővárosi hajléktalan kórház működése nagymértékben járult hozzá, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont. Ennek a drámai harmadik hullámnak az idején ez az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását azzal, hogy a koronavírus által fertőzött hajléktalan emberek lábadozását segítik, utókezelését végzik a munkatársaink. Védjük a hajléktalanokat, védjük a budapestieket, óvjuk a kórházak teherbíróképességét.

Van e bármi, ami most ennél fontosabb? Egy irodaberuházás biztosan nem az!

A járvány lecsengése után a Fővárosi Önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalan kórháznak máshol találjunk méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen.

Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk. Eddig semmi. Talán majd most…

Oszd meg te is ezt a cikket, ha Te is úgy érzed: működő kórházakkal, és nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít!

Forrás

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

  • 2021.03.26 - 10:56
    Közvetlen hivatkozás

    Aljas, szemét, mocskos döntés. Elengedni a hontalan betegeket, fertőzötteket, aluljárókba, buszokba mennek melegedni és aludni. Terjesszék csak a betegségeket, és pusztuljanak bele az orvosi ellátás hiányába. Mindezt egykormányzati, baráti tervért, az építtető és építész , az építőanyag beszállítók, hasznáért, a fennhéjazó büszkeségért, ami alaptalan. Itt nem számít az ember élete, vagy már a hajléktalan nem is ember a kedves főnök és vezérkara szemében? Kár nekik minden rájuk fordított fillér? Haszontalanok a fidesz szerint? Ne építsenek pár hónapig, most csak egyszer értsék meg a kéréseket, hogy a legnagyobb pandémia közben ráér pár hónapot az az irodaház. A tehetetlen dühtől szóltam. Itt most ismét az ember nem, csak a dacos akarat, a fennhéjázó büszkeség és a haszon az első.

    Válasz
  • Visszajelzés: Hogy kerül Habony Árpád és a hajléktalankórház egy mondatba? így....! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.