Újabb bizonyíték a kormány adatgyűjtési megszállottságáról: mindenkit megfigyelni!

A Pegasus-botrány árnyékéban talán még érzékenyebbek lettünk az indokolatlan „adatgyűjtésekre”, mint az említett titkos megfigyelési ügy előtt. Ebben az akusztikai környezetben különösen rosszul veszi ki magát, amire a Telex cikke hívta fel a figyelmet.

Jelentést kell tenni az oltatlanokról

A háziorvosoknak közben folyamatosan újabb és újabb feladatokat ad a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Most az lenne a dolguk, hogy egyenként keressék fel a még nem beoltott, 60 év feletti pácienseiket, és győzzék meg őket az oltás fontosságáról. Ehhez listákat is kapnak a praxisukba tartozó, nem beoltott páciensekről.

Itt ismét ellentmondások tömegével szembesülnek az orvosok.

„Kérdezem én, ha rendesen akarom ellátni a betegeimet, hogyan fér bele az időmbe az, hogy közben házaló ügynököt is játsszak?”

– fakadt ki az egyik háziorvos a Telexnek.

„Az nem elég, hogy már kormányhivatallá is alakultunk – folytatta az orvos, mert az emberek nálunk akarják kinyomtatni az uniós védettségi igazolásokat is, holott ezt megtehetnék a hivatalokban vagy egy ügyfélkapus jelszóval saját maguk is.”

Hol van eközben az orvosnak ideje arra, hogy egyenként elkezdje győzködni a betegeit az oltásról? – tette fel a kérdést az orvos.

Otthon oltás, ellentmondásokkal terhelve

Közben a kormányhivatal azt is elvárja, hogy az idős embereket akár az otthonukban oltsák be, de ez már tavasszal sem volt jó ötlet, hiszen bonyolult az oltóanyagok szállítása és mi van, ha valakinél súlyos oltási reakció lép fel. A Pfizerből, a Modernából vagy az AstraZenecából csak úgy lehet oltani embereket, ha lehetőleg egy időpontra hívják be őket, mert ezeknél egy ampulla 6-10 adagot tartalmaz.

„Ha házról házra járok, akkor csak Sinopharmot vihetek magammal a hűtőtáskában, mert az külön ampullákban van, csakhogy Sinopharmot nem akar magának senki sem”

– érzékeltette a helyzet paradoxonát a háziorvos.

Ehhez a munkához a háziorvosi praxisok elvileg majd kapnak segítséget orvostanhallgatóktól, illetve több helyen az önkormányzat önkéntesei igyekeznek levenni ezt a terhet a vállukról.

Egy a Telex birtokába jutott körlevél szerint a kormányhivatal tételes elszámolást vár a háziorvosoktól. Minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be.

Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot kellene aláíratniuk. Ez is számos kérdést fel a háziorvosok körében: miért is kellene aláíratni bárkivel egy nyilatkozatot arról, hogy lemond egy amúgy önkéntes oltásról?

(Az újabb adatgyűjtéssel  is foglalkozó teljes cikket olvassa el a Telexen!)

Előzmény

 

adatgyűjtés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük