A kormány csaknem ötvenezer embert fogadott be

A Demokratikus Koalíció alelnöke azt állítja, hogy a letelepedési kötvényt vásárlókat és az Ukrajnából áttelepülőket is beszámítva, a kormány csaknem ötvenezer embert fogadott be az elmúlt években.

Magyar nyugdíj ukránoknak – szavazatért

Vadai Ágnes szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a letelepedési kötvényekkel mintegy húszezren, főleg kínaiak, oroszok és arabok érkeztek. Az ukrán „nyugdíjmigráció” keretében pedig körülbelül 26 ezer ember kap magyarországi nyugdíjat – tette hozzá. Az ukránok az otthoni nyugdíjuk tízszeresét, akár havi 2-300 ezer forintot kapnak, a Fidesz pedig „megbízható szavazókat” – fogalmazott.
Végül befogadtak 1300 menekültet is, és ebben az esetben nem a háború elől menekülök befogadásával, hanem a kormány hazug propagandájával volt baj – jelentette ki.

Fideszes hazugsághadjárat

A kabinet három éven keresztül adóforintok tízmilliárdjaiért szított gyűlölködést és félelmet országszerte. Azt sulykolták, hogy a menekültekkel terroristákat, erőszaktevőket és a keresztény civilizációt leromboló iszlám fundamentalistákat fogadnának be, de ehhez képest az 1300 ember jelenlétét észre sem vette az ország – hangsúlyozta a független országgyűlési képviselő.
Vadai Ágnes kiemelte, hogy a kabinet 2013-ban még pénzt kért az EU-tól a migrációs stratégiájának végrehajtására. Ennek része volt az is, hogy hatékony kommunikációval, a migrációs folyamatokról szóló hiteles információkhoz juttatják a társadalmat és így csökkentik az előítéleteket.
A lufi tehát kipukkadt, a Fidesz végérvényesen belegabalyodott saját hazugsághadjáratába és a kormány magyarázkodni kénytelen – mondta az alelnök.
A Demokratikus Koalíció értelmetlennek tartja a parlamenti vitákat, mert azokon nem zajlik érdemi párbeszéd – felelte arra a felvetésre, hogy részt vennének-e az 1300 menedékkérő befogadásáról szóló ülésen, ha az Országgyűlés napirendre venné a témát.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük