Kormány + Hajógyári sziget + hátsó ajtó = lakóparképítés? - Egyszerű matekpélda 2021 Magyarországán... - Városi Kurír

Sorting by

×

Kormány + Hajógyári sziget + hátsó ajtó = lakóparképítés? – Egyszerű matekpélda 2021 Magyarországán…

Úgy látszik, a kormány nem fér a bőrébe, ha a Hajógyári-sziget lenyúlásáról van szó. Tavaly már egyszer megvédtük az óbudai és budapesti családok pihenőhelyét Orbán Viktor haverjainak jachtkikötős luxuslakópark-építésétől, most viszont a NER lovagok a hátsó ajtón akarnak visszalopakodni. A Párbeszéd üzeni a kormánynak: hiába próbálkoznak a járvány közepén, nem hagyjuk, hogy a kormány rátegye a kezét a zöld területekre – áll a párt közleményében.

Hirdetés

Csütörtök éjjel Semjén Zsolt – ki más?

egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kft.-nek, valamint egy frissen gründolt Fidesz-hátterű szervezetnek, a “Magyar Kultúráért Alapítványnak” juttatná rapid módon az óbudai Zichy-kastélyt és a Hajógyári-sziget egy részét, azaz a járványhelyzetet kihasználva a közvagyont magánkézbe juttatja.

Értjük a törvény szövegét:

a javaslat a sziget déli részén húzódó, a volt Vizoviczki-szórakozóhelyekre tervez elvileg kulturális központot, de azt is pontosan tudjuk, hogy a Fidesznek ez most csak az első lépése. Ha megépül egy múzeum, akkor miért ne épülhetne mellé egy lakópark is jachtkikötővel? Nyilvánvaló az is, hogy ahogy a lakópark miatt tavaly be akarták védeni a szigetet az árvíz elől egy közel 30 milliárd forintos beton mobilgáttal, úgy majd a kormány szerint a múzeumot is meg kell védeni egy esetleges árvíztől.

Ez azt jelenti,

hogy a kormány nem tett le arról, hogy kivágjon kétezer fát, és elpusztítsa a sziget körül húzódó ligeterdőt, tönkretegye a természetet.

A benyújtott törvényjavaslat nem csak arról árulkodik, hogy a Fidesz nem sok esélyt lát a 2022-es választás megnyerésére – hiszen ha győzelemre készülnének, nem kellene a magyar állam maradék vagyonát sürgősen magánzsebekbe gyömöszölniük, az egyetemektől a Mezőhegyesi ménesbirtokon át a Hajógyári szigetig –, hanem arról is, hogy mit gondol ez a párt, ez a kormány a demokráciáról.

A kormányváltás előtti, szezonvégi kiárusításnak véget kell vetni!

A Karácsony Gergely vezette főváros és az óbudai önkormányzat ugyanis nemrég közösségi tervezést kezdeményezett a korábban sokféle magánérdeknek kiszolgáltatott, ám köztulajdonú Hajógyári sziget környezetének jövőjéről és lehetséges hasznosítási módjairól, hogy a legérintettebbek, azaz a környéken élők és a budapestiek dönthessék el, mi történjen a főváros egyik legértékesebb természeti és kulturális kincsével.

Az Orbán-kormány viszont most látványosan átnyúlt az itt élő emberek feje fölött, hogy a polgárok akaratát semmibe véve gyorsan a saját érdekkörébe söpörhesse az ingatlanokat.

-áll a közleményben.

Semjén Zsolt nagy “éjjel törvénytervezetet beadó”!

hajógyári sziget

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Kormány + Hajógyári sziget + hátsó ajtó = lakóparképítés? – Egyszerű matekpélda 2021 Magyarországán…

  • 2021.04.03 - 14:07
    Közvetlen hivatkozás

    Ezt a rohadt bandát meg kell állitani, ezeknek semmi nem szent. börtönbe minden fidesz mocskot, mikor lesz ennek vége, népnyomoritó férgek,,fel kell kelni emberek, nem szabad ezt hagyni, ócska pár liter benzin emelésért utcára mentek az emberek, de ha a legnagyobb pandémiában lopásaik miatt emberéletekbe kerülnek , mert a stadionok fontosabbak mint a nép .ott már nagy a baj, miért türjük ezt?????

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.