A kormány jó híreket rendel a kórházaktól!

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak.

Néphülyítési hasznosításra!

Az egészségügy hírének gyógyítását is a kórházaktól várja a kormányzat – csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a “központba” – értesült a Népszava. Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból.

A lap információi szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket.

A kórházakat már így is sikerült izgalomba hozni, erre utal legalábbis az: már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést. A lap úgy tudja, hogy van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

Elismerték

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Érzékeltették, hogy nincsenek nagyon meglepve, “van gyakorlatuk az elhallgatásban”, és a “hülye feladatok” teljesítésében.

A most rendelt jó hírekkel van is mit ellensúlyoznia az apparátusnak. A napokban derült ki például az, hogy az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2017-es jelentése szerint – amit a napi.hu idéz részletesen – Magyarország egyértelműen a sereghajtók közé tartozik az európai országok egészségügyét rangsoroló legújabb listán. A legtöbb problémát a szervezetlenség, az orvos és nővérhiány okozza.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Egy igazi magyar horrorkórház – Egy beteg naplója 1.

Egy hozzászólás itt: “A kormány jó híreket rendel a kórházaktól!

  • 2018.02.03 - 11:34
    Közvetlen hivatkozás

    Időutazásra visz minket a kormány, az 50-es évekbe! Állítsuk meg az őrületet, én kiszállok!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük