A nagy átverés, a kormány megint odalépett a nyugdíjasoknak (is)

Az LMP szerint a kormány durván átveri az időseket, a nyugdíjasokat, a minimálnyugdíj „bebetonozásával” és a járadék infláció alatti emelésével. Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke ezért arra szólítja fel a kabinetet: januárban 4 százalékkal emelje a nyugdíjakat, a minimálnyugdíj összegét pedig növelje a jelenlegi két és félszeresére, vagyis 71 ezer forint fölé.

Az autópálya-matricák az inflációra hivatkozva 3,9 százalékkal drágulnak, a nyugdíjakat csupán 3 százalékkal emeli a kormány

Schmuck Erzsébet hétfői online sajtótájékoztatóján kijelentette: miközben az autópálya-matricák az inflációra hivatkozva 3,9 százalékkal drágulnak, a nyugdíjakat csupán 3 százalékkal emeli a kormány januárban. A különbözetet év végén kapják meg az idősek, addig a kormány „ingyen használja” a pénzüket – sérelmezte a politikus.
Rámutatott arra is, hogy a minimálnyugdíj idén se nő, ahogy az elmúlt tizenhárom évben is változatlanul 28 ezer 500 forint volt, vagyis még az inflációt sem követi.
Minderről a tizenharmadik havi nyugdíj első negyedének kifizetésével próbálja elterelni a figyelmet a kabinet – mondta Schmuck Erzsébet, aki mindezt a kormány legnagyobb szemfényvesztésének tekinti. Az összeggel ugyanis szerinte épp csak ellensúlyozni lehet az idősek elszegényedését.
A kormány az élelmiszerek drasztikus drágulását sem kompenzálja számukra – jelentette ki -, ami a nyugdíjas társadalom szétszakadását eredményezi, de azt is, hogy a járadékok értéke a bérekétől is egyre távolodik. Eközben tavaly nem volt sem nyugdíjprémium, sem „a szokásos alamizsnák”, vagyis rezsiutalvány vagy Erzsébet-utalvány sem érkezett – fogalmazott.
Az ellenzéki politikus az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentését is szorgalmazta.

<<FRISS HÍREINK!>>

Az igazi ok a nyugdíjguru szerint:

“Az egyetlen racionális indok az lehet, hogy az öregségi nyugdíj megállapításán túl számos egyéb területen játszik fontos szerepet az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege, s ezek összesített költségvetési hatása már olyan számottevő, hogy annak érdemi növelése mindenképpen komoly mérlegelést igényel” – ahogy azt meg is írtuk.

Nyugdíj

 

 

2 thoughts on “A nagy átverés, a kormány megint odalépett a nyugdíjasoknak (is)

  • O1G és novákkatalin vállvetve mondják, szórják a fake news garmadáját. Amit előbbi a járványkezelésről, oltakozásról és a gazdaság ezévi villámgyors „feltámadásáról” hirdet, az már bűncselekmény a magyarokkal szemben. amit utóbbi a nyugdíjak vásárlóértékének növekedéséről hazudik,, az egy másik agyrém. A valóság az, hogy az utóbbi 10 évben a nyugdíjak vásárlóértéke a keresőkéhez képest 30%-kal csökkent!

  • Lehet, hogy tartalékolják a pénzt a következő év elejére-közepére, jön a választás, és majd akkor megszórják a jónépet nyugdíjprémiummal, és fene tudja még mivel, és akit meg tudtak venni pár kiló krumplival, azt meg tudják venni forinttal is. Ebben az a dühítő, hogy orbán a saját hobbijára százmilliárdokat sz@r el, a külhoniaknak zsákszámra önti a pénzt, most éppen 6 milliárdot, de az itt dolgozó, itt járulékokat, a világ talán legmagasabb ÁFA-ját fizető, a hatalmasra duzzadt állami víz fejet eltartó embereket semmibe se nézi. Többek közt ezért is nagyon várjuk’22-t, mert ezen változtatnunk kell…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük