„Kormány”, MTA, NAT…

Az Akadémia ismételten felajánlotta segítségét a „kormánynak” a NAT elkészítéséhez. A „kormány” nem válaszolt, de a csönd a hatalomnak oly kedves „csodálatos szurkolók” nyelvén üvölti: „egyszerűen senkik vagytok, hej, hej!”

Igen: mindannyian senkik vagyunk, akik nem a NER nótáját fújjuk.

Nagyon nehéz elhinni, ami Orbániában „valóság”

Valami Palkovics alázza Lovász Lászlót, megbízást teljesítve – őrület belegondolni. Az Akadémia ismételt felajánlkozására nem érkezett semmi válasz. Mit is mondhatna a „kormány”, ha egyszer elszánta magát Wass Albert és társai dicsőségét zengeni, s közben intézetet hozott létre „magyarságkutatás” céljából…

És így megy ez mindenhol, mindenben

Orbán szervezete az állam elrablása után rátelepedett a magyar kultúrára, vagy éppen most készül rátelepedni mindarra, amit elérhet. Tombol a „felcsúti ízlés”: a giccs, a fehérvári huszárok kultúrája. Aki nem a NER dalnoka, az nincs, nem létezik.

Persze hazudoznak mindenféle „egyeztetésről” – de embert, autonóm személyiséget nem találni az országban, akivel valóban egyeztettek volna.

Valami Fekete Péter – napjainkban éppen államtitkár a kis ügyefogyott – oktatja Pintér Bélát arról, mikor és milyen véleményt mondjon:  Nehéz lesz a művészeti vezetőkkel úgy tárgyalni, mintha mi sem történt volna – állítja a kulturális államtitkár. Novák Katalin Németországba megy, hogy családpolitikára okítsa a németeket. Kovács Zoltán, ha a vadászat megengedi, naponta küldi el a „Soros-bérenc nyugatiakat” melegebb éghajlatra. Káslernak hívják a magyar kultúra urát, és Demeter Szilárdot, az agresszív kismalacot nevezik ki e kultúra pápájának, egyebek között a nem létező Országos Széchenyi KönyvtárSzegő Péter észrevétele – igazgatójának. Az intézmény valódi neve Országos Széchényi Könyvtár… Széchényi vagy Széchenyi: belezavarodik a NER-es ember… De hiszen a fehérvári huszároknak vagy a pacalmesternek oly mindegy, nem..?

Varga Judit, az aktuális (i)gazságügyi-miniszter készségesen alakítgatja a „törvényeket”, napi igények szerint… Matolcsy, az MNB elnöke a „pöttyös seggűekre” költi azt a pénzt, amely elveszítette közpénz jellegét.

NER-kompatibilis kamuintézmények sokasága szívja el a zsozsót valódi intézmények elől:

Századvég, Veritas, Alapjogokért Központ ésatöbbi, ésatöbbi… Schmidt Mária és kompániája alakítják a múlt, jelen és – ha tehetik – a jövő történelmét. Köves Slomó és hasonlók segítenek nekik, aligha önzetlenül…

Vidnyánszky Attila beáll  trianonozni, Wass Albert-szövegekkel: úgy tűnik, bármire hajlandó. Na ja, ha egyszer a szakma által „megsértett” ember…

És mennyi minden van még..!

Hivatások hagyták magukat fasiszta mintára rendekbe szervezni; „Nemzeti Pedagógus Kamara” is van meg KLIK és tankerületek.

Rengeteg ember találta meg a számítását a NER szolgálatában; túlnyomó többségük nem egyszerűen fölösleges, hanem kifejezetten ártalmas, kártékony tevékenységet végez, de nyilván megéri nekik. Nincs tapasztalatom arról, hogy mikor engedtek ennyi hülyét, eszelőst és szélhámos gazembert erre az országra! Egyelőre tehetik:

Még magasról nézvést / Megvolna az ország…

A mérce egyforma, ha tetszik, „demokratikus”! Az akadémikusokra is az vonatkozik, ami másokra: nem baj, ha hülye, nem baj, ha eszelős sámán, netán irredenta és antiszemita, rasszista „nagymagyar” – fő, hogy készségesen hazudjon, és Orbán, a NER nótáját fújja…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük