Nyugodtság van bajtársak: a kormányzati pénzszivattyú a járvány ellenére is rendben működik! - Városi Kurír

Sorting by

×

Nyugodtság van bajtársak: a kormányzati pénzszivattyú a járvány ellenére is rendben működik!

Nem elég nekünk ez az egész, a lassan félmillió munkanélküli, a gyerek, pártunk és kormányunk által, valamelyik százszor elátkozott – mocskos libsik azok! Brüsszeliták. Soros-bérencek! – nyugat európai országban, az egészségügyi káosz, még a Kedves Vezető is Izraelbe hajtatott a neki vásárolt csili-vili repülőjén.

Hirdetés

Igen, vettünk neki néhányat

Szereti, na! Ez az új hobbija. Meg hülyén is adná ki magát, hogy karmelita kolostor, vár, meg minden, stadion a felcsúti dácsája kertjében, közvetlenül a kerti budi mögött, repülő meg semmi. Mit mondana Erdogannak? Mivel járna meccsre, meg a nemzeti burzsoázia b. nejei shoppingolni, a jó ég tudja hova, bárhova? Kell az, mint egy falat kenyér. Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsihez. A jóságos nép meg fizeti a számlát tapsolva, úgy is.

Szóval nehéz két éjszakánk volt,

hogy a Kedves Vezető nem méltóztatott pénteken elmondani szeretett rádiójában az ő népének a heti penzumot. Itt álltunk bambán, és nem tudtuk, hogy merre van az előre, ami eddig mindig hátra volt. De, vége az álmatlanul forgolódásnak, mert a mi szeretett vezérünk, géniuszunk, virológusunk, zsebhősünk, hogy az isten áldaná már meg, bokros teendői mellett is gondolt ránk, hitvány kis zsellérekre.

Szóval stadionépítő váteszünk – stadion lassan több van, mint buszmegálló, de, még most is épül néhány. Erre gerjed, lehet, vagy nemtom.

No, problem, még Ceausescu is elégedetten csettint a pokolban – vasárnap reggel, gondolom a reggeli mise előtt-után-közben – mindegy is különben, legalább annyira keresztény, amennyire nem lop, – bekacsázott a közszolgálati, Kossuth rádiónak csúfolt, királyi szócsőbe, hóna alatt a gondosan összeállított kérdésekkel, és a rá adott válaszokkal, ahogy ez szokás a magukfajtáknál.

Igen, ez a Rogán Tóni dolga, két házasság között

Hogy ne érjen meglepetés senkit. Még a legyalult Kossuth rádióban sem kérdezgetünk össze-vissza, ami eszünkbe jut! Még véletlenül sem.

Szóval bement végre – hiánypótló volt, mi tagadás – és szépen felolvasta a válaszokat, a szépen felolvasott kérdésekre.

Mi, meg csak ámultunk, párálló szemmel, hogy

„Ő már novemberben látta!”

Ezt, mondjuk, tudtuk, bár aggaszt, hogy ennyire kicsit hazudik, de már lehet, én aggódom túl a Kedves Vezető elméjének állapotát. És azt is tudjuk, hogy senkit nem hagy az út szélén, annyi munkahelyet teremt, amennyit a járvány tönkretesz, és a legfontosabb, hogy aki megbetegszik, azt mindenkit meggyógyít. Ezek vannak leírva neki nagy, 18-as betűmérettel a kis papírjára. Ezt is mind tudjuk.

Sajnos, az a 16000 áldozat nem tudta, akik – többek között – a kormányzati örültség miatt meghaltak. Meg a lassan félmillió munkanélküli, a több százezer ellátás nélkül maradtak, a szétszívatott vállalkozások, a tanárok, a szociális és az átrázott eü. dolgozók, meg akik az 500 forintos benzint tankolják, na, azok sem!

De, nyugodtság van bajtársak,

mert a kormányzati pénzszivattyú a járvány ellenére is rendben működik, újabb, természetesen, hm…”keleti” vakcina érkezik, (a nyugatit elfelejtette mondani, de fenébe a részletekkel) mindenkinek lesz elég. Hála persze a kínai elvtársaknak, de főként a fürkészeknek, portyázóknak, akik hogy hogynem megint ugyanazok, akik a nagyszerű lélegeztetőgép, meg tamagocsi bizniszben néhány tíz(?) száz(?) milliárdot már kaszáltak. Oszt? Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen! Alkotmányos költség! Meg a pulyák is nőnek.

Ami különösen szép, hogy lesz majd oltóanyaggyárunk is,

illetve majd Istvánkának lesz, meg a Lőrincnek, aki másodpercenként(!) még, csak(!) 5073(!) forintot keres.

De mit is számít, hogy megint az ő zsebükben csenget majd a kassza, és tízmillió magyar tévelyeg kilátástalanul a semmi és valami határán, mikor a Kedves Vezető kormányozza erős hajónkat a történelem háborgó tengerén!

 

kormány
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Nyugodtság van bajtársak: a kormányzati pénzszivattyú a járvány ellenére is rendben működik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.