Sorting by

×

Kormányinfó – lépésről lépésre

A kormány legfrissebb döntéseiről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja a nyilvánosságot a heti kormányinfón.

Gulyás: „Szerintem ennyi támogatottsága van ez ellenzéknek”

A választásra jogosultak 8 százaléka vett részt az előválasztáson – fordította le Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón, hogy több mint 633 ezren mentek el szavazni.

„Legalább ilyen támogatottsága van ma az ellenzéknek.”

Arra a kérdésére, hogy Karácsony Gergelyt várják-e győztesnek, Gulyás azt mondta, a Fidesz szerint nincs verseny. A verseny ugyanis az, aminek a vége nyitott.

„Ennek a showműsornak a vége nem nyitott, hanem egy előre koreografált forgatókönyv szerint zajlik”,

aminek a végén valóban Karácsony Gergely lesz a közös jelölt.

„Lehet még pár vitát folytatni, színjátékot űzni tehetséges vagy kevésbé tehetséges színészekkel. Ez olyan mint egy színdarab, aminek már az elején tudni a végét.”

Nem véletlen, hogy Gulyás is showműsornak nevezte az előválasztás. Mint arról Szabó Andrea politológus, társadalomtudós a hvg360-nak korábban elmondta, ha kinyitnák a kommunikációt a saját szavazótáboron belül az előválasztásról, azzal megkapargatnák és kikezdenék a vezéralapú demokrácia legitimációját.

Kormány: A gazdaság idén biztosan eléri az 5,5 százalékos növekedést

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy ha a magyar gazdaság eléri idén az 5,5 százalékos növekedést, akkor lehet szó a családi adóvisszatérítésről jövőre. A kormány biztos benne, hogy ez megvalósul. A részletekről szerdán beszélt Tállai András:

A katásoknak is jut a családi adóvisszatérítésből

A kisadózók a megfizetett adó visszatérítésének 25 százalékára lesznek jogosultak.

Megéri az új Gazprom-szerződés
Magyarország 10 + 5 évre szóló gázszolgáltatási szerződést kötött az orosz Gazprommal. Gulyás szerint a magyar fogyasztók ennek köszönhetően egész Európában a legalacsonyabb árat fogják fizetni, és az új szerződés az állam számára is lényegesen kedvezőbb, mint az előző volt.

Kihelyezett kormányülés lesz Hajmáskéren,

csütörtökön, ahol a kormány egy, a németekkel közös hadgyakorlatot is megtekint.

Magyarország gyalázása céljából jönnek az EP-képviselők

– jelentette ki Gulyás Gergely arra reagálva, hogy a héten Magyarországra érkezik az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége.

“Fudan akkor fog épülni, ha azt a budapestiek akarják”

A kormány azt követően alakítja majd ki a saját álláspontját a témában, és fog esetlegesen az egyetem mellett kampányolni, ha már biztosan lehet tudni, hogy lesz erről népszavazás.

Előválasztás: A Fidesz szerint nincs verseny

Gulyás showműsornak nevezte az ellenzéki előválasztást, mert csak azt lehet versenynek nevezni, amelynek a vége nyitott.

Folyamatos tárgyalás zajlik a helyreállítási alapról

Azt azonban nem tudta megmondani Gulyás, hogy mikor lesz eredmény. Hozzátette, a gyermekvédelmi törvény miatt vannak nézeteltérések, és a Bizottság olyat kér – állítja a miniszter -, amit a kormány nem akar teljesíteni, mert a kormány szerint annak nincs alapja.

Kötelező maszkhasználat visszavezetése?

A romló járványügyi adatok ismeretében arra a kérdésre, hogy nem lenne-e érdemes újra kötelező maszkhasználatot előírni a tömegközlekedési eszközökön, Gulyás kijelentette, hogy erről eddig is a fenntartó döntött, hozzátéve, hogy most is bárki eldöntheti, hogy hord-e maszkot vagy sem és kiemelte, hogy a legjobb védelmet az oltás adja, nem a maszk.

Nem aggódnak amiatt, hogy a negyedik hullám megtöri a gazdasági fellendülést

A kormány azzal számol, hogy a negyedik hullám felívelő szakaszában vagyunk, de a 60 százalékos átoltottság miatt a csúcs alacsonyabban lesz, mint a második vagy a harmadik hullámban, így a gazdasági fellendülés is tartós marad.

Forrás

Kapcsolódó

 

Kormányinfó - lépésről lépésre

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.