Kormányinfó: mától Pest megyében is a vidéki intézkedések érvényesek, Budapest kivételével jöhetnek az esküvői bulik!

A kormány szerdán is ülésezett, méghozzá tizenkét órán keresztül, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Ez vár ránk a továbbiakban….

Azt állapították itt meg, hogy 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a fertőzöttek és a halottak száma, ami azért van, mert az ország betartotta a szabályokat. A miniszter külön köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik annak ellenére is betartották ezeket, hogy az ország többi részén már enyhítettek.

Gulyás szerint a lazítások nem vezettek oda, hogy tömegessé váltak volna a fertőzések vidéken, az újabb fertőzések legtöbbje továbbra is a fővárosban és környékén van.

A kormány szerdán arról döntött, hogy a mindenkire kötelező közös szabályokon nem változtatnak, másfél méteres távolság és maszkviselés továbbra is kötelező.

PEST MEGYÉT A TÖBBI MEGYÉVEL EGYENÉRTÉKŰNEK TEKINTIK MOSTANTÓL, A BUDAPESTI POLGÁRMESTEREK VÉLEMÉNYÉT KIKÉRTÉK, MA DÉLUTÁN HÁROMIG VAN IDEJÜK ELKÜLDENI. A VIROLÓGUSOK AJÁNLÁSAI ALAPJÁN DÖNTENEK MAJD ARRÓL, HOGY HÉTFŐTŐL MILYEN ENYHÍTÉSEK LEHETNEK BUDAPESTEN IS.

Jöhetnek az esküvők….

Szentkirályi Alexandra bejelentette azt is, hogy vidéken és Pest megyében június 1-től maximum 200 főig lehet majd esküvőt is tartani.

A miniszter azt mondta, hogy a kormány tervei szerint lehetnek majd gyerektáborok nyáron. A nem ottalvós táborok megtarthatók, a hónap végén lesz döntés, hogy azokról is lehet-e szó, ahol a gyerekek ott alszanak.

Gulyás Gergely elkeserítőnek nevezte az Európai Bíróság döntését, amely szerint arra akarja rávenni a magyar kormányt, hogy ne védjék a határokat. Az Európai Parlamentben zajló vitát pedig koncepciós pernek, boszorkányüldözésnek nevezte. Azt kifejezetten bírálta, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter nem szólalhatott fel, ez

„a legrosszabb időket idézi”.

https://youtu.be/ReD52HxS7Ro

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük