Egy kormány-gonddal kevesebb! 1 hónapon keresztül kell naponta beismerniük, hogy valótlant állítottak -ez esetben- a Helsinki Bizottságról félrevezetve ezzel azokat, akik hisznek nekik és bennük.

Bocsesz…..

A Kúria ítélete szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét egy, a  2017-es

„nemzeti konzultáció”

kérdőívében szereplő állítással, amiért kétmillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie és 30 napon át bocsánatot kell kérnie a kormany.hu oldalon és az MTI-ben, írta a szervezet közleményében.

A Kúria ezzel fenntartotta korábbi ítéletét,

a mostani döntést pedig írásba is foglalta, a

„propagandaminisztériumnak” pedig az átvétel után azonnal végre kell hajtania a jogerős ítéletet.

A Miniszterelnöki Kabinetirodának 10 napja van arra, hogy átvegye a dokumentumot

A Helsinki Bizottság közleménye szerint ez akár már idén lejárhatna, de december 24. és 2020. január 1. között ítélkezési szünet van, így legkésőbb január 10-ig kell végrehajtani az ítéletet.

A bocsánatkérésnek 30 napon át kell szerepelnie a kormany.hu oldalon, a Helsinki Bizottság emlékeztetett, hogy minderre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a november 21-iki kormányinfón szóban is megígérte.

A Kúria ítéletét itt találja.

Becso

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jó-jó, de a ’18-as választásokat – ennek köszönhetően is – megnyerték. Legközelebb megint kitalálnak valamit… és ez így mehet a végtelenségig?

  2. Teljesen értelmetlen bármiféle jogi szankciót kiizzadni a maffiakorméány ellen. Vagy leszarják, vagy lehazudják, és folytatódik minden tovább. A nép meg tapsol hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét