A Fidesz csak 873 milliót költött kampányára - a kormány meg milliárdokat - Városi Kurír

Sorting by

×

A Fidesz csak 873 milliót költött kampányára – a kormány meg milliárdokat

Péntek este megjelent a Hivatalos Értesítőben a Fidesz és a KDNP hivatalos beszámolója a 2018-as választások kampányköltéseiről. Ebben a kormánypárt azt írja, hogy mindössze 873 737 554 forintot költött a kampányra.

Hirdetés

A csak egyoldalas beszámoló szerint ebből 611 933 219 forint volt az költségvetési támogatás, 261 804 335 forintot pedig választási célú adományként gyűjtöttek össze.

A Fidesz persze azért “spórolhatott” a kampányban, mert azt közpénzből a kormány felturbózta. Ugyanebben az kampányidőszakban, vagyis február 1-től április 8-ig, egyedül Rogán Antal minisztériuma nettó 6,9 milliárd forintot költött hirdetésekre. Ebben benne volt az eredménykommunikáció, a március 15-re tervezett hirdetések, a téli rezsicsökkentés reklámozása, az ENSZ elleni plakátháború és a Stop migránsok hirdetések is. Tavaly pedig 12,3 milliárdot szórt el a Miniszterelnöki Kabinetiroda a sorosozós kampányokra és a nemzeti konzultációk eredménykommunikációjára.

Ráadásul a kormány “véletlenül” éppen az országgyűlési választások előtt döntött az Erzsébet-utaványok kiosztásáról és a téli rezsicsökkentésről is.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

MTVA-s újságíró: A közmédia hazudott a kampányban

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.