Kormánypárti rohamtempó a Parlamentben

Alig huszonnégy órával az után, hogy beadták a javaslatot a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről, már törvény is lehet belőle.

Add, Uram Isten, de azonnal!

A parlamenti ülés elején úgy döntöttek: kivételes eljárásban tárgyalják Bánki Erik indítványát, amellyel megszüntetnék a lakástakarékok állami támogatását.

A módosításokat délután fél hatig adhatják be, a tárgyalást és a szavazást kedden tarthatják meg. Még az ülésnap kezdetét is előbbre hozták egy órával, hogy minél hamarabb megszavazzák a javaslatot. Bánki nem adna távoli határidőket, a törvény már egy nappal az után életbe lépne, hogy Áder János kihirdeti.

Mindig csak „bezzeg”…

Az MSZP-s Tóth Bertalan napirend előtt számon kérte a kormányon ezt a tervet is. Dömötör Csaba válaszában csak arról beszélt, hogy bezzeg a szocialisták nem tettek semmit a devizahitelezés ellen.

Ha átmegy az indítvány, az eztán megkötött szerződések után már nem járna állami támogatás. Akkor sem lehetne támogatást adni, ha egy már meglévő szerződést hosszabbítanának meg. Azoknak a szerződéseknek viszont, amelyek már élnek, nem változnának a feltételei.

Az indítvány részleteiről bővebben itt olvashatnak.

A fideszes Bánki Erik közel ötszörösére növelte földvagyonát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük