A kormánypropaganda szerint Vona Gábor valójában muszlim

A kormányközeli Mandiner portál egy birtokába jutott felvételt közölve azt állítja, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt török nyelven hitet tett Allah mellett.

A felvételen Vona Gábor törökül beszél. A Jobbik elnöke a következőket mondja:  „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a feltehetően török közönség – hozza a hideg frászt olvasóira a portál.

A Jobbik elnöke a Facebookon reagált a Mandiner felvetésére. Bejegyzésében „ócska és nevetséges hazugságnak” nevezte a cikket, amellyel szerinte megpróbálnak visszavágni, és elterelni a figyelmet arról, hogy a Jobbik „lebuktatta” a Fideszt. „Rámutattunk, hogy Orbán hazudik és nem képes megvédeni Magyarországot” – fűzte hozzá.

A török egyetemisták előtt török nyelven mondott beszédében nem Allahot dicsőíti, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek – írta, hozzátéve, angolul is beszélt már Istenről, akiben római katolikusként hisz, és akit az angolok Godnak neveznek, a németek Gottnak, a franciák Dieu-nek és így tovább. Az arab keresztények Allahnak nevezik, és – fűzhetjük hozzá – Allahnak hívják anyanyelvükön a máltai katolikusok is.

„Szinte minden nagyobb beszédemet – például a 2016-os évadnyitót is – ezekkel a szavakkal fejeztem be: Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig – a Jóistenen kívül – nem félnek senkitől” – jegyzi meg Vona, aki jogi lépéseket tesz az ügyben.

(Forrás: 168 Óra, Facebook)

Kapcsolódó:

Vona: Simicska legyen óvatos a leleplezéssel, mert Orbán szörnyű bosszút forral

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük