Kormányszóvivő: este 8 után csak kutyát lehet sétáltatni, nyulat -halat, tekit, csüngőhasu malacot- nem!

Szentkirályi Alexandra, a kormyászóvivő a hozzá érkezett kérdésekre válaszolva pontosította az este 8 utáni „kijárás” kedvezményezettjeinek sorát. A lényeg: ne próbálkozzon senki az akváriumot a hóna alá véve spacírozni a kihalt esti utcán, mert megjárja!

Csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom alól!

Facebook-oldalán válaszolt kérdésekre Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő a Kormányinfó Pluszban elmondta, hogy az iskolaigazgatók és a rektorok döntenek a kollégiumok működéséről. Mint mondta, a gyermekfelügyeletet az óvodákban akkor is biztosítani kell, ha bezár az intézmény, ebben az esetben a szülőknek az óvodánál vagy az önkormányzatnál kell érdeklődniük arról, hol tudnak gondoskodni a gyerekükről, ha nekik dolgozniuk kell.

Kutyamétertérkép!

A kormányszóvivőtől valaki azt kérdezte: este 8 óra után leviheti-e sétálni a nyulát. Szentkirályi azt mondta: csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom alól, mert

„ha logikusan átgondoljuk, a kutyák azok az állatok, amelyeknek a mozgásigénye rendkívül nagy, ráadásul az egészségügyi szükségleteik miatt is muszáj kivinni őket a szabadba”.

Hozzátette: mindenki figyeljen arra, hogy ezt a lakóhelyétől maximum 500 méterre tegye meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük