A kormányváltás kevés 2018-ban, alkotmányos forradalomra kell

Szigetvári Viktor együtt párt egyik vezetője közleményben ment neki az Alkotmánybíróságnak, mert az szerinte Orbán-rezsim érdekeit szolgálja.  Állítása bizonyítékául felhozza, hogy Alkotmánybíróság nem hajlandó döntést hozni a lex CEU és a civiltörvény ügyében.

 

Voks 2018
Kevés a kormányváltás

Nincs alku

Nem pusztán kormányváltásra, alkotmányos forradalomra van szükség 2018-ban!

Valószínűleg a választásokig nem fog dönteni az Alkotmánybíróság a lex CEU és a civiltörvény ügyében. Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy az Alkotmánybíróság csak az Orbán-rezsim érdekeit védi. Az Együtt álláspontja szerint nem elég sima kormányváltással eltávolítani az Orbán-rezsimet, alkotmányos forradalomra van szükség. Az Orbán Viktor érdekei szerint halogató, kollaboráns Alkotmánybírósággal a liberális demokrácia helyreállítása során nincs alku.

Annak ellenére, hogy a civiltörvény már több mint négy, a lex CEU pedig bő hét hónapja az Alkotmánybíróság előtt van, egyelőre megjósolni sem lehet, mikor határoz a testület ezekben az ügyekben – számolt be a Magyar Nemzet.

Szigetvári Viktor szerint az illegitim és kollaboráns Alkotmánybíróság tudatosan halasztja a Fidesz számara politikailag kínos ügyeket, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a testület nem az alkotmányosságot, csak Orbán Viktort védi. Miközben a jelenlegi testületben is vannak alkotmányhű bírák, az Orbán-rezsim elnyomó hatalmi konstrukciója úgy lett kialakítva, hogy minden politikailag fontos kérdésben a liberális demokráciát eláruló, szabadságkorlátozó bíróknak van többségük. Az alkotmányos árulás legújabb példája, hogy sem a civil törvényt, sem pedig a Közép-európai Egyetem ügyét érintő törvényt nem hajlandóak érdemben vizsgálni a parlamenti választások előtt. Tétlenségével a testület Orbán Viktor érdeke szerint politizál és újra elárulja a magyar  köztársaságot.

Helyre kell állítani a liberális demokráciát

Az elmúlt években az elnyomó Alkotmánybíróság több alkotmányellenes döntést hozott, ezzel is szolgálva a liberális demokráciát felszámoló Orbán Viktort. Ilyen döntés volt az önkormányzati választási törvény módosításának legitimálása. De ilyen döntés volt a határon túli szavazatok egyenlőtlenségének alkotmányellenes fenntartása is, aminek eredményeként megtiltották a levélben szavazást a külföldön élő magyaroknak.

Az Együtt álláspontja szerint nem elég sima kormányváltással eltávolítani az Orbán-rezsimet, alkotmányos forradalomra van szükség. Ennek részeként a magyar alkotmányosságot és igazságszolgáltatást foglyul ejtő hatalmi klikk pozíciója a kormányváltás tényével, a választói döntés értelmében megszűnik. A bukott rendszer romjainak, így a kollaboráns Alkotmánybíróságnak az eltávolítása nem parlamenti matematikai kérdés hanem a népszuverenitásból közvetlenül következő választói döntés, amely része a rendszerváltásnak. Az Orbán Viktor érdekei szerint halogató, kollaboráns Alkotmánybírósággal  a liberális demokrácia helyreállítása során nincs alku.

Áll Szigetvári Viktor az Együtt választmányi elnökének minapi közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük