Kormányzati célra tarts! – Nézőpont Intézet: „négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja”

A kormány egyik legfontosabb védbástyája, a Nézőpont Intézet újabb közvélemény-kutatási (?) eredménnyel  lepte meg azokat, akik még hisznek nekik. Nekünk pedig egy, a politikusok körében nagyon népszerű mondás jutott eszünkbe: „Választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást”, főleg nem pártosat.

Furcsa végeredmény

Négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is így gondolkodik

– derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásának megállapításaiból, amelyeket szerdán közöltek az MTI-vel.

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulójához közeledve készített kutatásban – amely szeptember 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült – az áll, 2006 szeptemberében robbant ki a magyar rendszerváltozás utáni demokrácia legnagyobb politikai válsága, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásakor.

„A választási hazugságokat a választás után beismerő titkos beszéd már egy hanyatló népszerűségű kormányfőt ért utol, aki a nyári megszorításai miatt számos szavazóját elvesztette. Ugyan még két és fél évet miniszterelnöki hivatalában tölthetett, de imázsa tartós károkat szenvedett”

– írták.

Minden mögött ott van Gyurcsány-ördög

A Nézőpont szerint a „hazugságbeszéd” okozta politikai kárt bizonyítja, hogy másfél évtized után is a magyar választók háromnegyede (75 százalék) Gyurcsány Ferenc távozását helyesli a közéletből.
Kevésbé meglepőnek nevezték, hogy a kormánypártiak 83 százaléka gondolkodik így. Igaz, 9 százalékuk nem, talán a volt miniszterelnök aktivitásától a Fidesz előnyét remélve – értékelte a Nézőpont.

„Ugyanakkor a kormánykritikusok és az ezzel nem teljesen azonos baloldali szavazótábor kétharmados egyetértése Gyurcsány távozásával elgondolkodtató az ellenzéki oldal számára”

– állapította meg a Nézőpont. Hozzátették, hogy ezek az adatok nem jeleznek trendfordulót, lényegében másfél évtizede ilyen magas a volt kormányfőt elutasító tábor mérete. Az azonban mindenképpen Gyurcsány „politikai talentumát bizonyítja” az intézet szerint, hogy ennek ellenére sikerült az összes releváns ellenzéki pártot egy közös listára „összeboronálnia”.

„A 2018-ban csak alig 5 százalékos Demokratikus Koalíció ma a teljes baloldal vezető ereje és stratégiai forgatókönyvének szerkesztője. Ennek része, hogy minden szóba jöhető ellenzéki politikus is így vagy úgy, de kötődik a tartósan népszerűtlen őszödi beszélőhöz”

– áll az elemzésben. Közölték azt is, a kutatás a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával készült.

A támogató  egyébként a közpénzekből jól kitömött Polgári Magyarországért Alapítvány, amely évek óta folyamatosan szervez Orbánnak olyan fórumokat, mint például az évértékelők, vagy a minden őszi kötcsei  piknik.

Kapcsolódó

 

Nézőpont intézet
illusztráció: V.K.

2 thoughts on “Kormányzati célra tarts! – Nézőpont Intézet: „négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja”

 • Rossz duma!
  A lényeg a másik oldal amúgy is instabil rétegének a további súlyos befolyásolása. Én azt mondom, hogy a potrohos és szánalmas, rohadt, velejéig aljas seggnyaló bandája- élén a föni – nak kell takarodnia, még mielőtt az utolsó mozdítható bármint – mondjuk a jövőjét az országnak lásd a legutóbbi hitel felvétel – is a magáéva teszi!

 • SEGGNYALÁSBÓL SEM „CSAK” IDŐHUROKBAN VAGYUNK: ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON!!!
  ALÁBBI SOROK AKKOR ÁLLNÁNAK MEG, MINT ORBÁN RÁHEL a KOMPOSZTÁLÓ GÖDÖRBEN (a saját lábán!!!); – HA és AMENNYIBEN VALÓBAN ELHANGZOTT VOLNA „ALTERNATÍV ORBÁN VIKTOR (Győri Gábor ügynök és devizakupec!) RENDHAGYÓ BESZÉDE 2021-ben!!!
  EMLÉKEZTETŐÜL MELLÉKELEM a MOSTANSÁG MÉG FELCSÚTI VARANGYKÉNT SZÁMONTARTOTT ORSZÁGRABLÓ, azaz ORBÁN VIKTOR NYELVE HEGYÉN RAGADT SZÓNOKLATOT:

  „…a hazánkba fékevesztett tempóban özönlő cionista zsidók immár nemzetünk elsőszámú élősködőivé és a legaljasabb belső ellenségekké léptek elő úgy, hogy Magyarországon a hivatalosan nyilvántartott 13 nemzeti kisebbség (cigányok – németek – szlovákok – horvátok – románok – ukránok – ruszinok – szerbek – szlovének – lengyelek – görögök – bolgárok – örmények) között nem is szerepelnek!!!
  Innentől fogva a mindenkori magyarországi kormányoknak elsődleges célja az kell, hogy legyen, hogy a magyar érzelmű és öntudatú emberek védelmét maximálisan garantálja; – a nemzettudatot aláaknázó, a magyar szentségeket becsmérlő és köpködő, a közös örömre, tehervállalásra, együttélésre és rendre képtelen gyermekgyilkos Júdás fajjal szemben!!!

  Magyarország nemzetvédelmi stratégiájának célja, hogy az egyre manipuláltabb, apartheid izraelita, gyarmatosító világban a jövőben is a biztonság és a nyugalom országa maradjon minden magyar szívű polgára számára – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnökünk „Ellie Wiesel által kiötlött 1978-ban megírt ún. zsidó holokauszt áldozatainak” emléknapján.

  „Alaptörvényünk szellemében újfent nyilvánvalóvá tesszük: a magyarországi zsidók közössége csakis akkor számíthat Magyarország Kormányának tiszteletére, barátságára, védelmére, ha bocsánatot kérnek a többségi magyar társadalom állampolgáraitól a 75 éve szűnni nem akaró zsidó agresszivitás, lelki terror és szemtelen térhódítás miatt”!!! – hangoztatta Orbán Viktor.
  …hozzátéve: a huszadik század Trianon traumája, történelmi viharai és erkölcsi megrendülése után új alapokra helyezett magyar alkotmányos berendezkedés garantálja, hogy „a Magyarországra nagy számban bevándorló idegenszívű galíciaiak ezen túl soha se bitorolhassák el, használhassák ki, telepíttethessék ki, lakoltathassák ki és uralhassák le (ismételten!) hon-visszaszerző őseink leszármazottainak magyarjait”!!!
  http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=18110
  https://www.youtube.com/watch?v=k5-hXJkg0sY&feature=emb_logo
  https://www.youtube.com/watch?v=m_refpjsaRw

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük