Kormányzati hárommilliárd egy házépítő-versenyre

Röpködnek a rém gáláns magyar kormány felügyeletére bízott köz-milliárdjaink. Csütörtökön jelentették, hogy 3.000 millióval megdobnak egy július 12-28 között Szentendrén megrendezésre kerülő nemzetközi napelemes-ház építő versenyt.

Solar Decathlon Europe 2019

Három milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a jelen és a jövő házait bemutató Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi házépítő verseny megrendezésére – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az MTI-nek csütörtökön, Szentendrén.

György László kifejtette, hogy a Solar Decathlon Europe 2019 elnevezésű nemzetközi rendezvényen a világ minden tájáról érkező innovatív fiatalok, tapasztalt mentorok segítségével olyan házakat építenek, amelyek a jelen és a jövő házépítészetét tükrözik: energiatakarékosak, olcsók, gazdaságosak, fenntarthatóak, energia-hatékonyabbak és kényelmesebbek.

fotó: eu-solar.hu

A versenyről bővebben….

Az innovációs versenyen egyetemisták mérik össze tudásukat, ahol a cél egy megújuló energia felhasználásával működő ház tervezése és építése. A helyi és újrahasznosított anyagok alkalmazása mellett fontos a napelemes rendszerek magas szintű integrálása is. A megtervezett házakat a verseny helyszínén fel is kell építeni, amire 10 nap áll rendelkezésre, ennek eredményeképpen a lakosság számára is látogatható kiállítótér jön létre.

A 16 meghívást nyert csapat diákjai 4 kontinens 14 országát reprezentálják, Magyarországról a Budapesti Műszaki Egyetem és a Miskolci egyetem csapata is indul a megmérettetésen. Ha szeretné Ön is saját házát napelemes rendszerrel korszerűsíteni kalkulátorunk segítségével néhány percen belül személyre szabott árajánlatot kaphat (forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük