Sorting by

×

A választási krumpli és száraztészta után jön a kormányzati ingyenes újság az ellenzéki vezetésű városokban

Ingyenes újságokkal veszi be a Mediaworks a Fidesz által elbukott városokat. Szombathelytől Miskolcig több százezer példányban fogják nyomni a Fideszhez közelálló, bulvárba csomagolt propagandát a választást megelőző évben – tudta meg a Magyar Narancs.

Mészáros-féle “City”

A portál értesülése szerint heteken belül országosan több százezer példányban landolnak a postaládákban a Mediaworks Zrt. hetilapjai azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. A “City” nevű lapcsalád indítása arra utal, a kormánypárt a 2022-es országgyűlési választás előtt egy évvel nem tartja elégségesnek, hogy a propaganda csak a Mediaworks megyei fizetős lapjaiban jelenjen meg, a nyomtatott sajtótermékekben is biztosra megy, közvetlen elérést akar az ellenzéki szavazókhoz.

Úgy tudjuk, az ingyenes színes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg. Információink szerint a 24 oldalas hetilapot három részre tagolják a tartalom szempontjából:

  • egyharmada helyi Fidesz-barát, ellenzéket ekéző, lejárató szövegekből,
  • egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból,
  • egyharmada reklámokból áll majd.

Megfelelő embert a megfelelő helyre

A lapcsalád központi szerkesztőségének vezető-várományosa Pósa Árpád lehet, aki fegyelmezetten helyt állt eddig is, bárhová vezényelte a Mészáros Lőrinc bekebelezte Mediaworks. 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztését bízták rá, miután lefejezték a leggazdagabb magyarhoz került Pannon Lapok Társaságához tartozó megyei napilapok vezetését. Pósára várt a feladat helyre tenni a szerkesztőséget, miután valaki meghekkelte az Orbán Viktorral 2016-ban készült karácsonyi interjút. Azóta az elbocsájtott két szerkesztő minden pert megnyert.

A pénz bizonyára nem lesz akadály, ha a fideszes médiumokat összekötő óriáscégnél a 2019-es évi 1,4 milliárd veszteség ellenére elindítják több százezer példányos ingyenes propaganda lapcsaládot.

(Olvassa el a teljes cikket a Magyar Narancs oldalán!)

Kapcsolódó

ingyenes

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.