Az Orbánvő – Tiborcz István – még a Zuckerbergnél sokkal okosabb Mészáros Lőrincen is túltesz! Olyan pályázatot tud nyerni, ami képes arra, hogy csiribú-csiribá, egy kattintásra eltűnik. Hungarikum!

A rejtély….

Volt, nincs! Eltűnt a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából az a tájékoztató, amely Orbán Viktor miniszterelnök vejének egyik nagy értékű európai uniós pályázatának adatait tartalmazta. Tiborcz István tavaly június 23-án személyesen nyert el több mint 35 millió forint vissza nem térítendő brüsszeli támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodásra térjen át, és fenntartsa azt – szúrta ki a 24.hu.

- Hirdetés -

Csakhogy az európai unió vidékfejlesztési programjából elnyert támogatás adatai úgy tűntek el a Miniszterelnökség által felügyelt kormányzati portálról, mintha soha nem is léteztek volna.

Ez a fent említett “köddé vált” adatlap képernyőfotója:

fotó: 24.hu

Van máááásik!

Előkerült viszont egy újabb szerencsés Orbánvő-pályázat, a különbség az összeg és, hogy ez Budapest területére szól. Kérdés, hogy merre lehet a gazdaság a főváros területén, amire vonatkozik az “Ökológiai gazdálkodásra való áttérés és fenntartás”?

fotó: 24.hu

A portál megkereste a Gulyás Gergely vezette kormányzati pályázati portált felügyelő Miniszterelnökséget, ahonnan azt a választ kapták, hogy megkeresésüket illetékességből továbbították az agrárminisztériumnak.

Tiborcz “Orbánvőtől” kérdezett, nem volt maradása – a Hír Tv tovább tisztogat

 

Hallgattassék meg ….

A cikk megjelenését követően az alábbi levelet kaptuk:

“Tisztelt Szerkesztőség!

Az Önök által szemlézett 24. hu cikke ismét egy álhír. A cikk állításaival ellentétben ugyanazon pályázaton Tiborcz István nem kapott két alkalommal támogatást ökológiai gazdálkodásra.

A hivatkozott VP-4.11.1-11.2-15. Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés elnevezésű pályázati felhívás nyertesei öt évre vállalnak kötelezettséget, így a részükre megítélt és feltüntetett támogatás is öt évre vonatkozik. Ezen támogatást egy terület vonatkozásában csak egyszer lehet elnyerni. Jelen esetben a kötelezettségvállalás kezdetének első éve 2016. Tekintettel arra, hogy a támogatás egységesen hektár alapon kerül megállapításra, a támogatói összeg növekedése csak akkor lehetséges, ha támogatott terület nagysága növekszik.

Ebben az esetben is ez történt: egyetlen támogatott pályázata van, a támogatási összeg és a támogatói okirat módosítására a szabályoknak megfelelően azért került sor, mert a szóban forgó földterület nagysága is nőtt. Ezzel együtt a hiteles támogatási adatok is módosultak a honlapon, ahol a megjelenített címadatok ebben a támogatási formában a támogatott lakóhelyét jelzik, nem a megvalósítás helyét, tekintettel arra, hogy adott esetben több megvalósítási hely is lehet nyertes egy pályázó esetében. A pályázaton egyébként összesen 2200 nyertes van, 62 milliárd forintnyi támogatással.

A fentiek alapján tehát a támogatotti adatok ideiglenesen kerültek levételre, az eljárásnak megfelelően.

Üdvözlettel: AM Sajtóiroda”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét