Kormányzati “lesz@rom”! Az üres lakásokat bérbe adni nem kell félnetek jó lesz – a központozást Önre bízzuk!

Több felmérés alapján megállapítható, hogy temérdek önkormányzati tulajdonban lévő lakás áll üresen egy reménybeni okból, miszerint egyszer, majd, valamikor lebontják őket és valakik valamit építenek a helyükre. Nincs ez másként Hódmezővásárhelyen sem.

És addig…?

Azok akik eldöntik, hogy ha átmenetileg is, de fedelet biztosítanak-e olyan családoknak, akiknek anyagi lehetőségük ezt nem engedi meg, tudják mit jelent az utcán élni? Nem valószínű, pedig, ha akár csak egy éjszakára is kipróbálnák, biztosan nem utasítanák el a rászorulók kérését.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely megválasztott polgármestere közösségi oldalán tette közzé, miként zajlik mindez városában:

“KINEK JÓ, HA ÉVEKIG ÜRESEN ÁLLNAK A LAKÁSOK, FIATAL CSALÁDOK BOLDOGULÁSÁT AKADÁLYOZVA?

Mély megrendüléssel kaptam meg Gyopáros Alpár (GULYÁS GERGELY MUNKATÁRSA) válaszát megismételt kérésünkre, melyben logikus és ésszerű magyarázat nélkül elutasította, hogy a belvárosban még ÉVEKIG ÜRESEN ÁLLÓ lakásainkat segítségül kiadhassuk a hazaköltöző vagy Vásárhelyen maradni szándékozó családoknak, ha már a FENNTARTÁS költségei (közös költség, energia, takarítás) az adófizetőket terhelik.

Külön érdekessége a válasznak,

hogy bár Lázár János ezt számomra személyes megbeszélésünk alkalmával határozottan tagadta, itt ismét az épület ELBONTÁSA szerepel a program végső céljaként – ezt is érdemes lenne tisztázni.

KÉREM FIDESZES KÉPVISELŐINKET ÉS SZEMÉLYESEN LÁZÁR JÁNOST IS, hogy járjanak közben a lakásra váró, saját lakásvásárlásra anyagi okokból nem képes családok érdekében. KÜZDELMÜNKET A VÁROS ÉRDEKÉBEN FOLYTATJUK, ehhez a közgyűlés mellett a lakosság támogatását is kérem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük