Koronavírus: ajánlást adtak ki az allergiára hajlamosak oltására!

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és -Megelőzési Központja (CDC) közölte szombaton, hogy vizsgálja a koronavírus-oltásoknál néhány esetben felmerült allergiás reakciókról szóló jelentéseket, egyúttal ajánlást adott ki arra vonatkozóan, hogyan kell eljárni a korábban allergiás sokkon már átesett személyek esetében – írta a portfolio.hu.

Az Egyesült Államok-szerte szombat reggelig beadott több mint 272 ezer oltásból péntek estig hat esetben jeleztek súlyos allergiás reakciót, köztük egy olyan embernél, akivel korábban már előfordult ilyen más oltásoknál.

A járványügyekben illetékes hatóság leszögezte,

nem adhatják be a második adagot azoknak, akiknél súlyos reakciót váltott ki a Covid-19 betegség elleni valamelyik vakcina első adagja.

Az ügynökség emellett arra figyelmeztetett, hogy az oltási helyszínként kijelölt kórházaknak feltétlenül rendelkezniük kell az allergiás sokk kezelésére szolgáló adrenalin-gyógyszerrel.

Külön felhívták a figyelmet

arra, hogy el kell kerülniük az oltást azoknak, akiknek volt már allergiás kórelőzménye korábban az új vakcinák bármelyik összetevőjével kapcsolatban, ezért az erre hajlamosaknak konzultálniuk kell orvosukkal.

A más típusú – gyógyszerek, élelmiszerek, állatok, latex vagy környezeti körülmények okozta – allergiától szenvedő emberek ugyanakkor megkaphatják az oltást.

Az Egyesült Államok gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) eddig két gyártó, az Pfizer/BioNTech, illetve a Moderna oltóanyagának szükséghelyzeti alkalmazását engedélyezte. Az országos oltási kampány az előbbi vakcinával kezdődött el múlt hétfőn, míg a Moderna vakcináját csak ezen a hétvégén kezdik kiszállítani az országban.

Enyhébb mellékhatásokat, amelyek a beoltottakat akadályozták szokásos tevékenységük végzésében, eddig a beoltottak kevesebb mint 1,5 százalékánál tapasztaltak

– tette hozzá a CDC.

nyerő

One thought on “Koronavírus: ajánlást adtak ki az allergiára hajlamosak oltására!

  • Istenkem! Hat mar megvettek a gombot a nagykabathoz! Nagyszeru! Azt se tudjak, hogy ugy ALTALABAN hogy fog hatni az emberekre az oltas, de mar tudjak, hogy kell majd az allergias rohamot feloldani! A draga HOfi jut az eszembe, amikor megkerdezte a nezoket, hogy mi kell a befott elteveshez. Aztan a legelso beszolo mondta, hogy „szalicil”. Mire Hofi mondta, hogy „te aztan magyar vagy! Azt mar tudod, hogy nincs semmid, de az legalabb ne romoljon el!” Vagyis hulyesegeket beszelnek mar akkor, amikor a Pfizer vakcina megalkotoi se tudjak, hogy nagy tomegben alkalmazva mi lesz a hatasa? Nem tudtak elore, hogy az elso beoltottak kozott lesz azonnal 4 ember, akinek lebenult az arca. Es meg a gyartok sem tudjak megmondani, hogy ez az arcbenulas meddig fog tartani: par napig, par hetig vagy eletuk vegeig igy maradnak? Felelotlen bagazs! Aki torzskonyvezes es alapos kiserletek nelkul piacra dobja ezt, de az is, aki ennek a leellnorizetlen szarnak a beadasara kotelezi a nepet. Mindketten felelotlen hazardjatekosok – az emberek eletevel jatszanak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük