Koronavírus: hétfőtől Budapesten is bevezetik az első ajtó környezetének lezárását a járművezetők védelmében

Buszsofőröknek készült tájékoztatóról készült olvasói fotót osztott meg a Magyarbusz [Info] nevű Facebook-oldal, úgyhogy a hét első napjától -úgy tűnik- ezt kell megszoknunk.

“Várhatóan újabb, a koronavírus terjedését gátolni igyekvő intézkedések lépnek életbe Budapesten,

ezúttal a buszvezetők egészségének védelme érdekében: az olvasónktól kapott, az Óbudai Autóbuszgarázsból származó fénykép szerint a buszok utasterének eleje az első üléssor vonalában, az első ajtóval együtt leválasztásra kerül. Az utascserét kizárólag a második és a harmadik, illetve csuklós buszok esetében a negyedik ajtón keresztül kell lebonyolítaniuk a járművezetőknek. A VT-Arriva háza tájáról is érkezett hozzánk hasonló fénykép, az intézkedés további részleteiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy a buszok folyamatosan kapják meg az elválasztó kordonozást, a lehető leggyorsabban.

FRISSÍTÉS: úgy tudjuk, hogy hétfőtől valamennyi fővárosi közforgalmú autóbusz az alábbi képeknek megfelelően lezárt sofőrfülke-környezettel közlekedik majd.”

 

A megosztott kép a sofőröknek üzent, azt írták, ne szedjék le az elválasztókat, és csak második, harmadik, csuklósbuszok esetén a negyedik ajtókon végezzék az utascserét. A kommentelők között volt, aki pécsi buszról küldött ilyen elválasztós képet.

Vitézy Dávid

a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója azonban Facebookon erősítette meg:

Hétfőtől Budapesten is bevezetik az első ajtó környezetének lezárását a járművezetők védelmében – fontos és helyes intézkedés, azok védelmében, akik nélkül esély sem lenne a rendszer működésének fenntartására

– írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük