Koronavírusfertőzésben elhunyt Brády Márton, a Showtime Budapest alapítója - Legyen könnyű neki a föld! - Városi Kurír

Sorting by

×

Koronavírusfertőzésben elhunyt Brády Márton, a Showtime Budapest alapítója – Legyen könnyű neki a föld!

Schiffer András tudatta a közösségi oldalán a megdöbbentő hírt: elhunyt Brády Márton, a Showtime Budapest alapítója, aki olyan világsztárokat hozott Magyarországra, mint Eric Clapton, Bon Jovi vagy a Rolling Stones.

Hirdetés

A volt országgyűlési képviselő, az LMP társaalpítója és egykori tagja az alábbiakat írta a bejegyzésében:

„Brády Marci nincs többé.

A rendszerváltás előtt még a rendőrökkel küzdött. Aztán megvalósította az álmait. Ő hozta Budapestre a Rolling Stonest, aztán jött Eric Clapton, Bon Jovi, Pink, a Kapcsolat-koncerteken Elton John, Sting, Simply Red, Rod Stewart. Szervezte a magyar legendák fellépéseit: LGT, Piramis, Zorán, Hobo.

A rendszerváltás után a semmiből, a maga tehetségéből hozta össze Magyarország legnagyobb koncertszervező cégét, a Showtime Budapestet.

Bő kétévtizedes munkakapcsolat, ismeretség, barátság fűzött hozzá. Annyira csupaszív, hogy akik nem ismerik, nem gondolják, hogy üzletember. Néhány éve Marci rántotta le a leplet a kulturális Tao körüli umbuldákról. Tavaly, amikor szünetet tartott a járvány, Marci invitálta a kávézójába, a Gusto Cafeba a ‘politikai hajléktalanokat’.

Abban maradtunk, ha vége lesz ennek a pandémiás őrületnek, folytatjuk. Nincs folytatás: Marcival már biztosan nem. Nem a pandémiás őrületnek lett vége. Egyszer, évekkel ezelőtt, már szembe nézett halállal. Most, a Coviddal már nem tudott megküzdeni.”

Egy hete készült interjúban a terveiről beszélt!

“A rendezvényiparban egy rendkívül kettéosztott piac alakult ki. A TAO-támogatásokkal és egyéb közpénzekkel megtolt kamuprodukciók szervezői olyan elképesztő mennyiségű pénzt tudtak felhalmozni, amivel könnyebb volt túlélni a legnehezebb hónapokat, miközben a piac nem támogatott része jól megszenvedte az egészet, már csak azért is, mert koncerteket előbb csak korlátozásokkal, később semmilyen módon nem lehetett megtartani

– mondta az Indexnek, hozzátéve, hogy a Charlie–Tátrai-koncert mellett Presser Gábor és Falusi Mariann fellépését már harmadszorra kellett áttenni, a Rúzsa Magdi- és a Dead Can Dance-koncertet pedig egy egész évvel kellett halasztani. Több olyan is van a fellépők között, akit kora szerint is mindenképp be kell oltani, mielőtt közönség elé lehetne engedni. Brády azzal számol, hogy a korlátozásokat fokozatosan oldják majd fel, viszont ahhoz, hogy a rendezvényipar újra düböröghessen, többre lesz szerinte szükség a nyitásnál.

Sok olyan esetről hallok, hogy egyes koncertszervezők nem adják vissza a jegyek árát, arra bazíroznak, hogy az emberek megunják a próbálkozásokat, ami szerintem elképesztően rossz az egész ágazatnak. Nem a vásárlóknak kellene kölcsönt adniuk, hanem az államnak kellett volna segítenie a valóban rászorulókon

– vélekedett, mondván, hogy a koronavírus-járvány okozta válság csak a társadalom egy részét sújtotta, miközben más ágazatok – köztük az online kereskedelem, valamint a home office-ra és digitális oktatásra épülő informatikai rendszerek piaca – hatalmas konjunktúrát él meg. Ellenpéldaként hozta fel, hogy neki mindegyik koncertnél konkrét veszteséget jelentett a marketingre és a próbákra elköltött pénz. Mégsem ez a legnagyobb érvágás számára, hanem a vendéglátóipari kiadások. Szerinte a korlátozások teljesen következetlenek voltak, a kaszinókon kívül zsúfolásig megteltek a bevásárlóközpontok és sok esetben a stadionok is, de nem érti, hogy a vendéglátóhelyeken miért nem lehetett fogyasztani egymástól 3-4 méterre. Ikonikus kávézója, a Gusto idén 29 éves, és Brády dacból is szeretné, ha megélné a 30-at. A legfontosabbnak azt tartja, hogy talpon maradjanak, ezzel tartoznak maguknak és a törzsvendégeiknek is.

Kell egy bizonyos tartás, hogy ha baj van, nem hagyjuk magukra a munkatársakat. Én hat kollégámat meg tudtam tartani, ez több mint 30 millió forintomba került, ami már túl van az anyagi tűréshatáron. Most szenvedjük el a másodlagos károkat, ezekben a hetekben romlanak meg a német prémium söreink a hordóban, ami mind megy a lefolyóba. A nyitáshoz kell majd egy új készlet, ami milliós nagyságrendű

– mutatott rá. Meglátása szerint az egyéb veszteségek mellett mentálisan is kikészültek az emberek, elvesztették az igazodási pontokat, a türelmüket, nagyvonalúságukat és a jókedvüket is, de reméli, hogy mihamarabb újra felszabadultan szórakozhatnak, mehetnek koncertekre, járhatnak éttermekre.”

varosikurir figyujo 1 3 1 1 1 2

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.