Pilisborosjenőiek figyelem! Koronvírusos lett a háziorvos asszisztense: 125 ember kerülhet karanténba

Elkapta a koronavírust a pilisborosjenői háziorvos asszisztense. A község polgármestere, Tömöri Balázs szerint összesen 125 ember lehet érintett, ugyanis ennyien jártak a rendelőben az elmúlt időszakban.

Az érintett személyeket levélben értesítették

arról, hogy az asszisztens megfertőződött, illetve megkérték őket, hogy a következő két hétben maradjanak otthon, figyeljék magukon az esetleges tüneteket. A következő napokban kontaktkutatás miatt felkereshetik őket.

A polgármester úgy véli, alacsony a kockázata, hogy megfertőződtek, mert csak rövid időt töltöttek az egészségügyi dolgozó közelében.

A háziorvos és az asszisztens is karanténban van jelenleg, a település vezetője nem tud arról, hogy más is karanténba került volna eddig. A rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették.

Pápán bezártak egy óvodát

Keddtől bezárták a pápai Vajda Péter Lakótelepi Óvodát, miután hétfő este arról értesítették a szülőket, hogy az egyik gyerek koronavírus-tesztje pozitív lett, írja az infopapa.hu. Ez nagyjából 20 gyereket és 9 dolgozót érint, ők biztosan érintkeztek a fertőzöttel.

Nemrég írtunk arról, hogy Pápán egy idősotthonban volt koronavírusos az egyik alkalmazott, ő férjétől kapta el a vírust. A lakók ekkor tünetmentesek voltak, ekkor azt mondták, az összes ott lakó időst és dolgozót tesztelni fogják.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a múlt héten azt mondta, Pápa az új gócpont hazánkban.

suli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük