Korózs Lajos gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tett feljelentést

Büntetőfeljelentést tett az MSZP-s Korózs Lajos a Heves megyei Lőrinciben lévő egykori cementgyár területének azbesztmentesítése ügyében.

Egymilliárdos megbízás – semmit sem csináltak

A szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tett feljelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, mert álláspontja szerint a Lőrinciben lévő volt eternitgyár területén nem végezték el a szükséges rekultivációs munkálatokat.

Korózs Lajos elmondta: a kormány még 2015-ben több mint egymilliárd forint értékben bízott meg egy céget azzal, hogy végezze el a terület teljes azbesztmentesítését, bontsa el az ott található épületeket, mossa le a betonelemeket, szállítsa el és semmisítse meg a törmeléket, cserélje ki a szennyezett talajt.

Emberek tucatjai haltak és halnak meg

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke szerint azonban a jelenlegi állapotok azt mutatják, hogy ezen a területen semmit sem csináltak, hiszen továbbra is törmelék és háztartási hulladék borítja a területet, de még olajteknő is található itt. Hozzátette: a területre akadálytalan a bejutás, ugyanis leszerelték a kaput is, miközben 30 méterre lakóházak találhatók, a közelben pedig óvoda, bölcsőde élelmiszerbolt és egészségügyi centrum található.

„Itt irdatlan pénzt loptak el, és gyakorlatilag semmit sem csináltak” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a gyárból származó por, a kék azbeszt az ÁNTSZ szerint rendkívül veszélyes, emberek tucatjai halnak és haltak meg miatta.

A pertársaság minden tagja elhunyt

Megjegyezte: az azbeszt miatt megbetegedett érintettekből alakult pertársaságnak mára minden tagja elhunyt.

Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre válaszolva Korózs Lajos lesújtó véleményének adott hangot és szerencsétlen embernek nevezte a volt LMP-s Moldován Lászlót, aki a VII. kerületben az ellenzék jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter és a volt szocialista Hunvald György mellett, szintén elindul polgármesterjelöltként. Moldován László valójában nem a fideszes polgármester, hanem az ellenzéki jelölt ellen indul el – értékelt.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük