BanánköztársaságKiemelt hírek

Korózs Lajos: Orbán háromszor árulta el a magyar munkásokat!

korozs

Orbán háromszor árulta el a magyar munkásokat! Először, amikor azt hazudta, hogy a rabszolgatörvény a munkásosztály érdekeit fogja szolgálni és a Fideszes többséggel megszavaztatta a parlamentben.

Másodszor,

amikor arra hivatkozott, hogy ezt senki nem alkalmazza, mégsem engedték azt eltörölni (ha senki nem alkalmazza, akkor minek).

Harmadszor,

amikor nem engedték tárgysorozatba venni a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló országgyűlési határozatot!

Végérvényesen elvált a tüdő a májtól

Orbán az oligarchák, nagytőkések és a multi cégek pártján, míg a szocialisták a munkások oldalán állnak!

Számtalan példát találunk arra, hogy a munkáltatók folyamatosan trükköznek a túlóra elszámolással. Van, aki inkább vezérigazgatói jutalomként fizeti egy részét a túlmunkának csak, hogy ki ne derüljön a rabszolgatörvény alkalmazása. Van, ahol egyszerűen ki sem fizetik, ha panaszkodik a munkás, akkor kirúgják. És van, ahol a dolgozó beleegyezése nélkül folyton „rendkívüli” helyzetre hivatkozva dolgoztatják túlórában a munkásokat!

Meg kell állapítanom, hogy a legnagyobb kizsákmányoló a kormány!

A közszféra szakszervezetei nem véletlenül vitték bíróság elé a sztrájk ügyét! Az államigazgatásban dolgozóknál háromszor volt létszámstop egy év alatt! A kormányablakoknál, a nyugdíjfolyósítónál vagy a minisztériumokban és háttérintézményeiben nem ritka a napi 10-12 órás munkanap, minden plusz fizetség nélkül. Két-három ember végzi 5-6 ember munkáját!

Az igazgatás területén olyan nagy a baj, hogy most azt tervezi a kormány, hogy mindenféle szakirányú államigazgatási végzettség nélkül vesznek fel embereket, sőt még tanfolyamot sem kell nekik végezni, hogy felkészültek legyenek az ügyfelek fogadására! Ez utóbbi esetben is tiltakoznak a szakszervezetek! Ahogy a közmunkás falusi asszonyokból nem tudtak szociális munkásokat csinálni, ez sem fog menni.

Itt tartunk, 2019 végén Magyarországon!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(A véleményrovatban megjelenő cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még a “rabszolgatörvényről” a Városi Kuríron? Ide kattints!)

megoszt

About Author

Comments (1)

  1. ez a baszatlan fapina mit sürget még mindig? Bár nem nyitottam meg a hírt, létezhet az is, hogy ez már okafogyott?
    Mert ha nem, akkor résen kell lenni, mert intenzíven áskálódik.

Szólj hozzá!