Korózs Lajos: az Orbán-kormány inflációkövető nyugdíjtechnikája "az évszázad átverése"! - Frissítve! - Városi Kurír

Sorting by

×

Korózs Lajos: az Orbán-kormány inflációkövető nyugdíjtechnikája “az évszázad átverése”! – Frissítve!

Kedden az Országgyűlés ülésén napirend előtt a nyugdíjakról is szó volt. Korózs Lajos MSZP-s képviselő azt kifogásolta, hogy 0,6 százalékos nyugdíjkiegészítést utalnak a jövő héten a nyugdíjasoknak, miközben az árak emelkedése jóval magasabb lesz ebben az évben. Szerinte 80-90 ezer forintos nyugdíj esetén ez a kiegészítés 20-25 dekagramm lecsókolbászra vagy egy liter étolajra lesz csak elég.

Hirdetés

“Az évszázad átverése”

Az Orbán-kormány inflációkövető nyugdíjtechnikáját “az évszázad átverésének” nevezte, szerinte ez csak annyit jelent, hogy

aki tavaly nyomorultul kevés nyugdíjból élt, annak Orbán Viktor garantálja, hogy ez jövőre is így lesz.

Az MSZP politikusa bírálta az ukrán nyugdíjak kifizetését, szerinte nem mind kárpátaljai magyarok kapják ezt a juttatást, hanem olyanok is, akik a magyar szociális ellátórendszeren élősködnek. Közölte:

2022-ben egy új kormánynak első dolga lesz az erről szóló szerződés felmondása, hogy akik Magyarországon nem szereztek szolgálati időt, nem fizettek adót, azok ne kapjanak magyar nyugdíjat.

Rétvári a “kamuvideóval” támadott….

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára cáfolni nem tudott érdemben, de elsőként bocsánatkérésre szólította fel Korózs Lajost, a járvány alatt készített “kamuvideója miatt”. Jelezte: a szocilisták kormányzásuk nyolc éve alatt egyszer sem mondták fel azt a szerződést, amiről a képviselő beszélt. Azzal is vádolta Korózs Lajost, hogy ebben az ügyben teljes mértékben indifferens számára, ki tartozik magyar nemzethez. Hangsúlyozta:

az elmúlt években 16 százalékról mintegy 6 százalékra csökkent a nélkülözésben élő 65 év felettiek aránya, vagyis a Fidesz-KDNP kormány volt az, amely tudott az időseknek biztonságot adni.

Frissítés!

E hét pénteken utalja a Magyar Államkincstár az évközi nyugdíjemelés összegét, így aki bankszámlára kapja a járandóságot, az már aznap megkapja az összeget. Aki postán kapja a nyugdíjat, annak még egy kicsit várnia kell. Nem érdemes nagy összegekre számítani, ugyanis a százalékos emelés annyit jelent, hogy aki az év elején kiszámított

átlagnyugdíjat, 148 450 forintot kapja havonta, annak júniustól 890 forinttal emelkedik a járandóssága. Nekik a visszamenőleges emelés egyszeri összege nagyjából 4500 forint. Aki pedig a minimális, 28 500 forintos összeget kapja, annak 171 forinttal fog emelkedni a járandósága. Emellé egyszeri 855 forintot is hozzácsapnak majd a visszamenőleges emelés miatt.

 

korozs

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.