Ne kelljen többé korrupcióinfót tartani!

Az LMP szerint a tavaszi választás tétje az is, hogy a „fideszes haverok és oligarchák gazdagodása” helyett végre a magyar családokat és vállalkozásokat segíthetik-e az uniós támogatások és a magyar költségvetési források.  

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) Elios-ügyben készített jelentését, amelyben súlyos visszaéléseket tártak fel.

2011-2015 között ez a társaság korszerűsítette több fideszes vezetésű önkormányzat közvilágítását, az OLAF pedig ugyanazokat a szabálytalanságokat állapította meg, amelyek miatt Schiffer András, a párt akkori vezetője 2014-ben feljelentést tett.

Az LMP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy míg a kormány a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést azonnal nyilvánosságra hozta, addig ebben, a Magyarországnak akár 40 millió eurójába is kerülő ügyben nem teszi ugyanezt. A fideszes miniszterek egymás sarkát tapossák, amikor korábbi kormányok korrupciógyanús ügyeire lehet visszamutogatni, majd pedig lapítanak, ha saját kabinetjükkel szemben merül fel ugyanilyen gyanú – fogalmazott.

Kanász-Nagy Máté kérdésre válaszolva hisztériakeltésnek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők kivonulnának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának „Soros-tervvel” foglalkozó üléséről, ha azon Szél Bernadett, az LMP társelnöke is részt vesz. Az ellenzéki politikus jelezte, Szél Bernadettnek a testület tagjaként joga és kötelessége részt venni a bizottság munkájában. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke kivonulási szándékukat korábban azzal indokolta, hogy Szél Bernadett és az LMP politikusai a „Soros-tervet” támogatják és nem a magyar emberek érdekeit.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük