Kós Hubert nyert 200 méter vegyesen

A szerdai előfutamban úszott olimpiai A szintes idejét követően a csütörtök délelőtti fináléban is győzött 200 m vegyesen Kós Hubert az úszók kaposvári, olimpiai kvalifikációs országos bajnokságán.

Az UTE 17 éves versenyzője ezúttal valamivel gyengébb idővel diadalmaskodott, mint amit egy nappal korábban teljesített, és nem tudott összecsapni a 35 éves Cseh Lászlóval, aki visszalépett és nem fog már versenyezni a Csik Ferenc Uszodában zajló eseményen.

Kós Hubert: „Igazából tegnap este szerettem volna 1:58 alá menni, mert akkor akár a junior Európa-csúcs is meglehetett volna, ez sajnos nem sikerült, úgy éreztem, a gyorsba nem tudtam már azt az erőt beletenni, amit terveztem. Most az 1:59.01 így reggel nem rossz, de csak annak tudok örülni, hogy megnyertem a bajnokságot. Nyilván még bennem volt a tegnapi úszás, ez most 150-ig esett jól, vagy lehet, hogy csak százig, mindenesetre egyértelműen rá kell készülnünk arra, hogy reggel is jól tudjak úszni. Fél év van az olimpiáig, ott az elődöntő és a döntő is reggel lesz, azaz mindenképp rá kell hangolódni arra, hogy akkor legyek képes a maximumra. Hogy mikor fogtok mosolyogni látni egy verseny után? Majd ha világcsúcsot úszom.”

Még szerdán második lett 200 méter pillangón a szám világbajnoka és világcsúcstartója, Milák Kristóf, aki ezúttal 50 méteren szerezte meg az ezüstérmet:

“Igazából magam miatt indultam el ezen az országos bajnokságon, elsősorban azért, hogy felmérjem a károkat, amit a Covid-fertőzés okozott. Azon túl, hogy tényleg sok izmot veszítettem, például a karjaim még csak nem is hasonlítanak arra, ahogy tavaly néztek ki, ugyanazt érzem, amit sok más sportoló, aki átesett ezen a betegségen, hogy hosszan tartó utóhatások vannak” – idézte a Magyar Úszó Szövetség a 20 esztendős sportolót.

Milák hozzátette, ez nem ugyanaz, mint amikor “kihagysz valami miatt több hetet, és aztán edzetlennek érzed magad, mert azon lehet segíteni”.

“Ez valami más, valami nagyon furcsa fáradtság, aminek a konkrét testi okait eddig nem tudták megállapítani, úgyhogy szerintem megyek újra kivizsgálásokra. Aztán ha tényleg nem más, mint az edzetlenség, akkor talán megnyugszom, mert inkább legyen ez, minthogy próbálok pörögni ezerrel, de van valami rejtélyes betegségem. Azért a százat nagyon várom, az finom kis mulatság lesz” – fűzte hozzá.

Késely Ajna. Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

A nőknél Késely Anna mellett Ollé Mónika Beatrix és Sebestyén Dalma állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Késely Ajna: „Általában szeretem önmagamhoz mérni magam, ezért nem vagyok teljesen elégedett ezzel az idővel, viszont technikailag ez az úszás sokkal jobb volt, mint a nyolcszáz. A győzelemnek mindenképpen örülök, egyetlen sikert sem szabad lebecsülni. Volt egy időszak, amikor nagyon telítődtem a gyorsúszással, ezért fordultam a hát, a pillangó és a vegyes felé, de mostanra úgy érzem, megint visszaálltam a megfelelő hullámhosszra.”

Sebestyén Dalma: „Annak örülök, hogy reggel sikerült javítani az időmön, mert ilyenkor sosem tudtam 2:15 alá menni. Ezen dolgozni kell még a jövőben is, mert a nagy versenyeken muszáj bírni azt, hogy egymás után kell jókat úszni.”

A csütörtöki győztesek

Férfiak:
400 m gyors:
Holló Balázs (Egri Úszó Klub) 3:49.44 perc
50 m pillangó:
Szabó Szebasztián (Győri Úszó SE) 23.19 másodperc
200 m vegyes:
Kós Hubert (UTE) 1:59.01 perc
 4×200 m gyorsváltó:
BVSC-Zugló (Németh Nándor, Povarnitsyn Alexandr, Csicsáky Péter, Bernek Péter) 7:35.66 perc

Nők
    400 m gyors:
Késely Ajna (Kőbánya SC) 4:13.11 perc
50 m pillangó:
Ollé Mónika Beatrix (Stamina TK) 26.89 másodperc
 200 m vegyes:
Sebestyén Dalma (Győri Úszó SE) 2:13.22 perc
4×200 m gyorsváltó:
Szegedi Úszó Egylet (Pádár Nikoletta, Fábián Bettina, Fábián Fanni, Vas Luca) 8:16.51 perc

Forrás: MÚSZ/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük