A Nemzetgazdasági Minisztérium 450 millióval támogat egy kétes múltú vállalkozóhoz kapcsolható kft.-t. A történet egyik szereplője Kósa Lajos feleségének gyanús cégvásárlásához is köthető.
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]
2016. áprilisi alapítása után szinte azonnal 450 milliós összegű támogatást ítélt a debreceni bejegyzésű Horizon2020 Nonprofit Kft.-nek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Ukrán vendégmunkások magyarországi munkavállalásának segítésére kaptak állami támogatást.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a Horizon2020 Nonprofit Kft-nek tavaly év végéig egy olyan ingatlanba volt fióktelepe bejegyezve, ami jelenleg Mészáros Lőrinc bizalmasának tulajdonában áll. Most a Népszava ír arról, hogy az állami támogatásról szóló szerződés aláírásakor a kft. felügyelőbizottságának tagja volt Hídvégi Attila, egy húszmilliárdos adóhiánnyal bedőlt munkaerő-kölcsönző cég egykori vezetője. Hídvégi édesanyja pedig résztulajdonos volt a Horizon2020-ban.

Hídvégi a cégnyilvántartás szerint még idén októberben is a Horizon2020 felügyelőbizottságában ült, de a hozzá köthető személyek tulajdonrészét a Human Service Agency Kft. vette át, amelynek főtulajdonosa Mátyás László. A Mátyás által vezetett iskolaszövetkezetnek közös érdekeltsége van az ügyvéddel, akiről kiderült: tavasszal mindössze hatmillió forintért adta el Kósa Lajos feleségének az utolsó ismert mérlege szerint 139 milliós eszközállományú Tócó-Pece Kft-t, nem sokkal azelőtt, hogy Kósa társaival együtt benyújtotta volna a nyugdíjas szövetkezetek alapítását lehetővé tevő jogszabályt. A törvény hatályba lépése után napokkal jegyezték be a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeteket Szervező Nonprofit Kft-t, amibe Fiák egy cégén, Mátyás pedig az általa irányított Meló-Diák Alföld iskolaszövetkezeten keresztül szállt be.

(Forrás: Népszava)
[mnky_ads id=”3811″]

1 hozzászólás

  1. Boldog lehet a szövetkezet közreműködésével dolgozó nyugdíjas, hiszen munkájával a kósa család és függelékeinek anyagi jólétéhez járulhat hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét