Kósa Lajos a vakcinagyárról: "két helyszín jött szóba, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz!" - Városi Kurír

Sorting by

×

Kósa Lajos a vakcinagyárról: “két helyszín jött szóba, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz!”

Alákérdezésben ne volt hiány….

Akinek van kedve és ideje, mindenképpen nézzen bele a videóba,

Hirdetés

…aki viszont megelégszik a lényeggel, olvassa:

1. A gyermekkori oltásokat Oroszországból importáltuk

A beszélgetés 3. percében Kósa a Magyarországon kötelező gyermekkori oltásokról a következőket állítja:

„Eleddig ezeket importáltuk, döntően az oroszoktól. Tehát a magyar népesség döntő többsége orosz vakcinával van beoltva.”

2. Megvertük a másik fővárost

Az 5. percben arra a kérdésre, hogy miért Debrecenben hozzák létre a vakcinagyárat, Kósa azt válaszolja:

„Két helyszín jött szóba komolyan, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz.”

3. Budapestről hiányzik az egységes egyetemi háttér

A gondolatmenetet a 7. percben Kósa azzal folytatja, hogy Debrecen az egyeteme miatt is alkalmasabb a vakcinagyár létrehozására, mint Budapest.

„Nincs egységes egyetemi háttér: Budapesten egy szakegyetem van, a Semmelweis, és nem egy univerzitás, mint Debrecenben.”

4. Reménytelen a hidrogénmeghajtás a közlekedésben

A műsornak még mindig csak a 11. percében járunk, amikor Kósa technológiai kérdésekbe bonyolódik bele.

„Fel van találva a világ legesleghatékonyabb, alternatív üzemanyaggal menő erőforrása? Igen, úgy hívják, hogy üzemanyagcella vagy hidrogéncella. Az összes űrtechnológiában ezt használják, ahol ez értelmes. Csak nem tudjuk gyártani. Mármint tudjuk gyártani, csak aranyáron. Ezzel nem lehet kiállni a közlekedésbe, mert ez reménytelen.”

5. A DNS felfedezése a ’70-es években

Az interjú közepén, a 15. percben a képviselő azt igyekszik kifejteni, hogy a nyugat-európai és amerikai vakcinafejlesztők által használt technológiát még nem ismerjük annyira, mint a régi, a vírus legyengítésén alapuló módszereket. Ekkor hangzik el a következő gondolatmenet:

„A géntechnológiával előállított gyógyszerek, oltóanyagokban nagy gyakorlat nincs, mert a géntechnológia is azért ipari méret… Korábban már volt, mert a DNS-t már a ’70-es években… de… sőt talán… várjál csak, mikor is… most nem jut ez eszembe, de a ’70-es évek környékén már felfedezték.”

6. Bevizsgáljuk, ha Biden irodájában gyártották is

Ezt követően a politikus kritizálni kezdte azokat az ellenzéki képviselőket, akik tiltakoznak az ellen, hogy az uniós hatóság által nem engedélyezett vakcinákat vessenek be Magyarországon.

„Gyártsák azt akár Biden irodájában, olyat nem hozunk be, amire a magyar szakemberek nem mondják azt, hogy biztonságos. Ha az Unió azt mondja, hogy biztonságos, de mi is megvizsgáljuk, mert azért egyelőre nem igázott le minket az Unió”

7. A magyar szürkeállomány vs Brüsszel

A 18. percben aztán már a magyar kutatók tudását is összevetette „Brüsszellel”:

„A magyar szürkeállomány – főleg a gyógyszeriparban meg az orvoslásban – kitűnő. Messze felveszik a versenyt, sőt jobbak is számos vonatkozásban, mint amit csinálnak Brüsszelben.”

8. A lengyel uborka hajlásszöge

A 21. percben Kósa még mindig brüsszelezik:

„Brüsszel is mellénézett már jónéhány dolgot. Soroljuk? A lengyel uborka hajlásszöge innentől kezdve lefele, felfele. A brüsszeli szabályozás abszurditását évekig lehetne sorolni.”

9. A magyarok márciusban is éhesek lesznek és sört innának

Vida Gyula a beszélgetés végéhez közeledve megkérdezi Kósát, hogy milyen biztatót tudna mondani a magyar vendéglátósok számára, akik közül sokan igencsak megsínylik a hosszú ideje tartó kötelező zárva tartást. A parlamenti képviselő erre így reagált:

„Mondjak jó hírt a vendéglősöknek? A magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek, és szeretnének sört inni, meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe, és ott jól érezni magukat”.

Minden kérdéshez természetesen más értelmezés, esetenkét cáfolat is társul, amit ide kattintva olvashat.

figyu

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.