Kósa Lajos államtitkárának neje félmilliárdos agrártámogatást kapott

Kósa Lajos államtitkárának neje nem milliókkal, hanem nagyságrendekkel veri az előző évi mezőnyt: míg a tavalyi győztes 23,7 millió forinttal végzett az élen, addig Horváth István feleségének cége 50 millió forint híján félmilliárd forintnyi – nagyrészt uniós – támogatást nyert el 2017-ben.
[mnky_ads id=”10551″]

Egy híján kétszáz képviselő vagyonbevallásait, a cégnyilvántartást és a támogatások adatbázisát összevetve igyekezett a hvg.hu kideríteni, vettek-e fel tavaly, és ha igen, mekkora összegű agrártámogatásokat a parlamentben ülők házastársai.
[mnky_ads id=”10552″]

A tavaly október óta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős Kósa Lajos tárca nélküli miniszter államtitkáraként dolgozó Horváth István személyesen – legalábbis papíron – nem visel semmilyen tisztséget a kft-ben, annak egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Nestorovic Anica, de a cégnyilvántartás szerint a vállalkozás elektronikus elérhetőségeként a hahokontakt@freemail.hu címet regisztrálták be, ami megegyezik Horváth István egyetlen, még saját résztulajdonában maradt cégének, a Ha-Ho Kontakt Kft.-nek az elérhetőségével.

Persze nem Nestorovic Anica, a fideszes Horváth István felesége az egyetlen, aki jól járt. A szintén fideszes Bánki Erik felesége, Bánki Ágnes lett a második, akinek agrár-környezetgazdálkodási kifizetés jogcímen ítéltek 41,8 millió forintnyi támogatást a Vidékfejlesztési Programból.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a szintén fideszes Győrffy Balázs felesége, Győrffy-Bojás Henrietta léphetett 13,3 millió forintnyi, 90 százalékban az unió agráralapjából származó támogatással.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Az államtitkár angoltanár feleségének cége is kapott 424 milliós agrártámogatást

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük