Kósa Lajos: Debrecenben lesz a nemzeti oltóanyaggyár

A nemzeti maszkgyártás, a nem különben nemzeti lélegeztetőgép-gyártás sikerein (?) felbuzdulva úgy döntött, akinek erre hatalma van, hogy belevágunk a nemzeti oltóanyaggyártásba is.

Debrecenben épül fel a nemzeti oltóanyaggyár

– közölte szombaton a Facebookon Kósa Lajos. A fideszes képviselő azt írta:

ha van valami, ez nemzetstratégiai jelentőségű ügy. Itt minden egyben van, tudományos háttér, ipari tapasztalat, szakképzett munkaerő.

Belehúzunk ebbe is?!

Az operatív törzs egyik 2020. májusi sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériuma részéről Kásler Miklós, a Népegészségügyi Központ képviseletében Müller Cecília együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemmel oltóanyag-fejlesztésről és -ellátásról, nemzeti oltóanyaggyár létrehozásáról.

A cél, hogy biztosított legyen az ország oltóanyag-ellátása és csökkentsék a külföldtől való függést.

A hazai oltást a Nemzeti Oltóanyaggyár keretein belül fejlesztik, és részt vesz benne a vírusvakcinák gyártása terén közel három évtizedes tapasztalattal rendelkező Fluart Kft. is.

A klinikai kipróbálás az egyetem feladata, míg a vírust a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosítja annak nemzetközi szinten is igen korszerű, BSL 3-as besorolású laboratóriuma segítségével.

Kósa “nagy tervei”

Ez igen! Debrecenben lesz a Nemzeti Oltóanyaggyár (az Operatív Törzs ajánlásával)! Ha van valami, ez nemzetstratégiai jelentőségű ügy. Itt minden egyben van, tudományos háttér, ipari tapasztalat, szakképzett munkaerő. Nagy terveink vannak… Hajrá, Debrecen!

– írta Facebook-oldalán Kósa Lajos.

időjárás

Egy hozzászólás itt: “Kósa Lajos: Debrecenben lesz a nemzeti oltóanyaggyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük