Kósa Lajos édesanyjánál landolt a Kósa-gyerekek 6 millióért vett 140 milliós cége

A fideszes miniszter 82 éves édesanyja körül az utóbbi időben nagyon megélénkült az üzleti élet.

Jutányos üzlet

Kósa Lajosné Bacskó Katalin, a miniszter édesanyja debreceni háza lett a székhelye annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos ügyvéd barátja passzolt át nagyon jutányos áron Kósa Lajos feleségének.

A vicces nevű, de annál komolyabb cégvagyonnal rendelkező Tócó-Pece Kft.-t Fiák István tavaly tavasszal adta el Porkoláb Gyöngyikének. A cég az előző két évben semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, bevétele nem volt, a 2016-os mérlege szerint mégis közel 140 milliós vagyonnal rendelkezett.

Megalapozták a lányok jövőjét

Fiák István a komoly vagyon ellenére, valamiért megelégedett 6 millió forintos, az alaptőkével megegyező összegű vételárral.

Az adásvétel után Kósa két, 18-20 év körüli lánya lett a kft. két ügyvezető igazgatója.

A fideszes politikus a cégügylettel kapcsolatban korábban azt állította, hogy a Tócó-Pece Kft.-nek a vásárlás időpontjában sok adóssága volt, ezért valójában nem ért többet, mint a vételi ár. Ezt azonban cáfolja, hogy a cégnek a hivatalos hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint nincs banki kölcsöne, és a beszámolóiban is egyre jobb likviditási minősítéseket kapott.

Tócóliget lakópark

A cégnevet adó Tócó és Pece két Debrecent és környékét átszelő vízfolyás, amelyek mentén jelenleg is jelentős ipari és lakóövezeti beruházások zajlanak. A 2000-es évek elején, Kósa polgármestersége idején, éppen a Tócó nyugati oldalán zajlott egy hatalmas fejlesztés. Az ott található erdős terület átminősítésével óriási üzletet csináltak a jó időben, jó helyen lévő befektetők. Az erdő helyén hozták létre a Tócóliget lakóparkot, amely azóta a város egyik legdrágább, sorompóval és biztonsági őrrel védett lakóövezete lett.

A Tócó-Pece Kft.-t ugyan névleg tanácsadó cégként regisztrálták a 2014-es alapításakor, de tevékenységi körei között van az ingatlanokkal való kereskedés is.

Kósa Lajos egy januári sajtótájékoztatóján tagadta, hogy édesanyja stróman lenne a körülötte zajló üzleti vállalkozásokban.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük