Kósa “ellenzéki ügyetlenkedés ide, vagy oda” tájékoztat – egy közszolga kegye 2020 Magyarországán…..

Csütörtök reggel a Honvédelmi Minisztériumban kapnak tájékoztatást az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjai – az iráni-amerikai viszályra tekintettel – az iraki magyar misszió helyzetéről – közölte Kósa Lajos bizottsági elnök.

Harangozó Tamás,

a bizottság MSZP-s tagja szerda reggel közleményben szólította fel Kósa Lajost, hogy haladéktalanul hívja össze a honvédelmi és rendészeti bizottság ülését.

Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke szerdán az MTI-nek reagált az ellenzéki politikus felszólítására. Közleményében úgy fogalmazott: Harangozó Tamásnak, a honvédelmi bizottság tagjának, az MSZP frakcióvezető-helyettesének úgy látszik,

“elemi ismeretei sincsenek a parlament működéséről, illetve a házszabályról”.

Ha lennének, tudná, hogyan lehet kezdeményezni a bizottság összehívását. Az ülésszakok között az országgyűlési bizottságok – az eseti és vizsgálóbizottságokat kivéve – akkor tartanak ülést, ha azt a házbizottság, a házelnök vagy a bizottság tagjainak legalább ötöde írásban kéri. Ez a házszabály 108. szakasz (3) bekezdésében található – jelezte.

Eddig semmilyen szabályszerű kérelem nem érkezett a bizottsághoz

De Ö mégis jó fej és teszi a dolgát…..

Kósa Lajos azt írta:

“ellenzéki ügyetlenkedés ide vagy oda”,

rendkívül fontosnak tartja a tájékozódást az Egyesült Államok és Irán közötti konfliktusról, valamint a magyar katonák helyzetéről. Emiatt csütörtök reggel nyolc órára a Honvédelmi Minisztériumban kezdeményezett egy találkozót Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a bizottság tagjai között.

Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki

szerda hajnalban az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra – az Ain al-Aszad bázis mellett támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is. Ezzel azt torolták meg, hogy az amerikaiak Bagdadban meggyilkolták Kászim Szulejmáni tábornokot, a Forradalmi Gárdához tartozó al-Kudsz különleges egység parancsnokát.

….magyar katona nem sérült meg!

A HM szerda reggel azt közölte az MTI-vel, hogy éjszaka rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban; magyar katona nem sérült meg. A közlemény szerint a biztonságuk érdekében a Magyar Honvédség megtette a szükséges intézkedéseket.

A parlament tavaly decemberben hosszabbította meg 2021. december 31-éig a Magyar Honvédség részvételét kétszáz katonával az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletekben az Iraki Köztársaság területén. Magyarország az Egyesült Államok felkérésére 2015-ben csatlakozott a többnemzeti misszióhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük