Kósa Lajos vajon m(k)iér ülteti se@@re a magyar ifi korcsolya sportot?

Miközben a világ nagy sportszövetségeinek jelentős része kizárással igyekszik szankcionálni, akár jó ez agy akár nem, az orosz sportolókat, Magyaroroszág, pontosabban a Kósa Lajos Fidesz alelnök által vezetett korcsolyaszövetség szinte csak orosz versenyzőket indít a világversenyeke, még a honiak kárára is. 

Hat versenyzőből csak egy magyar

Hat versenyzőt nevezett a finnországi Espoo városában tartott Európa-bajnokságra a fideszes Kósa Lajos által elnökölt Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), közülük azonban csak egyedül Láng Júlia magyar születésű: négy versenyző orosz, egy pedig ukrán származású, ráadásul a négy orosz születésű versenyzőnek magyar állampolgársága sincs, s hárman közülük Oroszországban is élnek. A 24.hu cikkéből most az derült ki, hogy a kanadai junior világbajnokságot illetően a helyzet ennél is rosszabb: egyetlen magyar származású sportoló sem képviseli hazánkat, a kiszorított magyarok helyére itt három orosz és egy francia születésű versenyzőt neveztek.

Botrány

A magyar indulók:

jégtáncban Maya Benkiewicz és Mark Shapiro indul, előbbi Franciaországban, utóbbi Moszkvában született és orosz állampolgár,

a férfiaknál a szibériai születésű, szintén orosz állampolgár Aleksandr Vlasenkót nevezték,

a nőknél pedig az ugyancsak moszkvai születésű, egy éve magyar állampolgársággal rendelkező Polina Dzsumanyijazova versenyez magyar színekben, Őt ráadásul annak ellenére választották ki, hogy február elején a ljubljanai válogató versenyen a „ténylegesen” magyar Ekker Léna legyőzte.

Mellesleg magyarul egyikük sem beszél, és Vlasenko kivételével egész évben külföldön edzenek, igaz, a francia állampolgár Maya Benkiewicz korábban családi kötelékei révén sokat edzett Magyarországon. Az pedig ezek után aligha meglepetés, hogy Sebestyén Júlia kivételével az edzők is külföldiek.

Hajrá Magyaroroszág?

Hajrá „magyarok”?

Írja a SziJauram.hu.

Kósa archívumunk

Pin It on Pinterest