Kósa-mama disznai aranyat fialnak 0 127

malac

Kósa mama disznai jól fialhatnak. Úgy látszik, vannak, akik idős korukban valósítják meg életük álmát, vágnak bele jobbnál, jobb üzletekbe. Így lehet ezzel Kósa anyuka is, aki úgy három éve – több mint nyolcvan évesen vágott bele a bizniszbe.


A nyugdíjas mama akkor egy disznóhizlaldába vásárolta be magát,

hogy egy kis apróval kiegészítse a nyugdíját. Hogy miből telt erre, azóta sem derült ki, így csak azt feltételezhetjük, a volt bölcsőde vezető, igen takarékos asszonyka lehetett, nyugdíjából rakta élére a forintokat. Tudta, eljön egyszer a ő napja is, hisz’ a NER a korlátlan lehetőségek világát hozta el hazánkba. Elképzelem, ahogy a dunyha alatt gyűjtött pénzét, esténként számolgatta, azon meditálva, hány sertésre futja belőle. Mert a nemzeti disznók nem olcsók ám, megkérik az árukat a gazdák.

Természetesen politikus fiának semmi köze nem volt az üzlethez,

megtudtuk ezt tőle:

“Édesanyám nem strómanja senkinek sem.”

Hozzátette, magánemberek ügyeire nem kíván válaszolni. Mindezt kiegészítette azzal, ha minden politikus minden családtagjáról köteles lenne nyilatkozni, akkor ő is megtenné.

Azon sem lepődhettünk meg, hogy nem sokkal az üzlet megkötése után, a cég 123 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el. Ami jár, az jár. Kinek a szája, kinek a közpénz. Ettől szépen híztak is a disznók, virágzott az üzlet. 2016-ban már legalább 15 millióval egészíthette ki nyugdíját Kósa anyuka.

Szegény Kósa-mama, neki sem ülepig tejfel!

Tavaly év végén kiderült,

hogy Méker Kft. törzstőkéje a nyár végén egyszer csak 3 millióról 93 millió forintra nőtt. A nyilvános cégadatbázisban fellelhető dokumentumok szerint ez úgy történt, hogy a tulajdonosok – köztük a volt miniszter édesanyja – elengedték a korábbi befizetéseik visszafizetését, ezek mértékével nőtt az üzletrészük értéke. Kósa Lajosné akkor – a papírok alapján –a 2015. augusztus 13-án befizetett 45 millió forintja visszafizetéséről mondott le.

A kurta farkú malackák jól kaparhattak, mert azt is megtudhattuk, hogy a társaság több, nagy értékű járművet is lízingel. Köztük egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt is. Csakis a véletlen műve lehetett, hogy Kósa egy hasonló motorral urizált a Fidesz egyik 2017-évi frakcióülésén.

Igencsak kifizetődő vállalkozás lehet a disznótartás,

mert a nyugdíjas anyuka, újabb céget alapított. Úgy látszik, evés közben megjött az étvágya, látta, hogy fiacskája már nem miniszter, gondolhatta, majd ő segíti gyermeke családját, ha már az ilyen élhetetlen.

A 24.hu számolt be arról, hogy gabonatermesztő céget alapított és az agráriumban terjeszkedik az új társaság. A frissen alapított mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t tavaly év végén jegyezte be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága. Arról még nem szól a fáma, hogy mikor kapnak, vissza nem térítendő állami támogatást.

A társaság tulajdonosai közt van Kósa anyuka sertéstenyésztő cége, annak két társtulajdonosa, illetve Kósa Lajos testvére, aki orvos.

Kósa-mama a sertésteleptulaj – feleség kipipálva, ki a soros?

A Kósa család valószínűleg megütötte a lottó ötöst,

így van miből a vagyonukat gyarapítani. Más életszerű, és hihető magyarázat nemigen van, hisz’ a miniszter legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint jelentős adóssággal rendelkezik. Bármennyire is takarékos lehetett a mama, nehezen képzelhető el, hogy a hizlalda vételárát ki tudta a nyugdíjából pengetni.

Arról még nincsenek hírek, hogy a mama makkos erdőt vásárolna. Ehhez még biztosan élére rakosgatja a garasokat. Tudni kell ugyanis, hogy éhes disznó szereti a makkot. / Vannak olyan megátalkodottak, akik szerint az ember disznók viszont nem!/


Aki keres, az talál is.

Biztos akad makkos a hizlalda közelében, pár hektár – talán még uniós támogatással is–igazán jövedelmező befektetés lehet Lali király anyukájának. Ki tudja, lehet erre jött létre az új vállalkozás. Ahol sok a disznó, ott soha nem elég a makkos, mondják, akik értenek a sertés hizlaláshoz.

Úgy látszik, szorgos családtagjai vannak a volt miniszternek. Évek hosszú során kuporgattak, fogukhoz verték a filléreket–talán még a kenyeret is elvonták a szájuktól–, így telhetett a nagy bevásárlásokra. Tudjuk, minden fideszes nagykutya mögött ott áll a család, akik erszénye tele van, hisz’ spórolós emberek hírében állnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

lapzsemle

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Brexit utáni magyar uniós szakítás rémforgatókönyvéről, a Huxitról kérdezte a Klubrádió külpolitikai …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Szombaton egy nappal Nagy Imre újratemetésének évfordulója előtt a Magyar Nemzet közreadta minden …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Viszonylag csendesen, szinte lábujjhegyen érkezett meg kora délután Komlóra a beígért rossz idő, …

Rab

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Apuka puskát vett Amerikában, mire a futballsztárságot és a hittérítést kipróbált gyermek arra …

Pin It on Pinterest