Kósa mama disznai jól fialhatnak. Úgy látszik, vannak, akik idős korukban valósítják meg életük álmát, vágnak bele jobbnál, jobb üzletekbe. Így lehet ezzel Kósa anyuka is, aki úgy három éve – több mint nyolcvan évesen vágott bele a bizniszbe.

A nyugdíjas mama akkor egy disznóhizlaldába vásárolta be magát,

hogy egy kis apróval kiegészítse a nyugdíját. Hogy miből telt erre, azóta sem derült ki, így csak azt feltételezhetjük, a volt bölcsőde vezető, igen takarékos asszonyka lehetett, nyugdíjából rakta élére a forintokat. Tudta, eljön egyszer a ő napja is, hisz’ a NER a korlátlan lehetőségek világát hozta el hazánkba. Elképzelem, ahogy a dunyha alatt gyűjtött pénzét, esténként számolgatta, azon meditálva, hány sertésre futja belőle. Mert a nemzeti disznók nem olcsók ám, megkérik az árukat a gazdák.

Természetesen politikus fiának semmi köze nem volt az üzlethez,

megtudtuk ezt tőle:

“Édesanyám nem strómanja senkinek sem.”

Hozzátette, magánemberek ügyeire nem kíván válaszolni. Mindezt kiegészítette azzal, ha minden politikus minden családtagjáról köteles lenne nyilatkozni, akkor ő is megtenné.

Azon sem lepődhettünk meg, hogy nem sokkal az üzlet megkötése után, a cég 123 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el. Ami jár, az jár. Kinek a szája, kinek a közpénz. Ettől szépen híztak is a disznók, virágzott az üzlet. 2016-ban már legalább 15 millióval egészíthette ki nyugdíját Kósa anyuka.

Szegény Kósa-mama, neki sem ülepig tejfel!

Tavaly év végén kiderült,

hogy Méker Kft. törzstőkéje a nyár végén egyszer csak 3 millióról 93 millió forintra nőtt. A nyilvános cégadatbázisban fellelhető dokumentumok szerint ez úgy történt, hogy a tulajdonosok – köztük a volt miniszter édesanyja – elengedték a korábbi befizetéseik visszafizetését, ezek mértékével nőtt az üzletrészük értéke. Kósa Lajosné akkor – a papírok alapján –a 2015. augusztus 13-án befizetett 45 millió forintja visszafizetéséről mondott le.

A kurta farkú malackák jól kaparhattak, mert azt is megtudhattuk, hogy a társaság több, nagy értékű járművet is lízingel. Köztük egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt is. Csakis a véletlen műve lehetett, hogy Kósa egy hasonló motorral urizált a Fidesz egyik 2017-évi frakcióülésén.

Igencsak kifizetődő vállalkozás lehet a disznótartás,

mert a nyugdíjas anyuka, újabb céget alapított. Úgy látszik, evés közben megjött az étvágya, látta, hogy fiacskája már nem miniszter, gondolhatta, majd ő segíti gyermeke családját, ha már az ilyen élhetetlen.

A 24.hu számolt be arról, hogy gabonatermesztő céget alapított és az agráriumban terjeszkedik az új társaság. A frissen alapított mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t tavaly év végén jegyezte be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága. Arról még nem szól a fáma, hogy mikor kapnak, vissza nem térítendő állami támogatást.

A társaság tulajdonosai közt van Kósa anyuka sertéstenyésztő cége, annak két társtulajdonosa, illetve Kósa Lajos testvére, aki orvos.

Kósa-mama a sertésteleptulaj – feleség kipipálva, ki a soros?

A Kósa család valószínűleg megütötte a lottó ötöst,

így van miből a vagyonukat gyarapítani. Más életszerű, és hihető magyarázat nemigen van, hisz’ a miniszter legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint jelentős adóssággal rendelkezik. Bármennyire is takarékos lehetett a mama, nehezen képzelhető el, hogy a hizlalda vételárát ki tudta a nyugdíjából pengetni.

Arról még nincsenek hírek, hogy a mama makkos erdőt vásárolna. Ehhez még biztosan élére rakosgatja a garasokat. Tudni kell ugyanis, hogy éhes disznó szereti a makkot. / Vannak olyan megátalkodottak, akik szerint az ember disznók viszont nem!/

Aki keres, az talál is.

Biztos akad makkos a hizlalda közelében, pár hektár – talán még uniós támogatással is–igazán jövedelmező befektetés lehet Lali király anyukájának. Ki tudja, lehet erre jött létre az új vállalkozás. Ahol sok a disznó, ott soha nem elég a makkos, mondják, akik értenek a sertés hizlaláshoz.

Úgy látszik, szorgos családtagjai vannak a volt miniszternek. Évek hosszú során kuporgattak, fogukhoz verték a filléreket–talán még a kenyeret is elvonták a szájuktól–, így telhetett a nagy bevásárlásokra. Tudjuk, minden fideszes nagykutya mögött ott áll a család, akik erszénye tele van, hisz’ spórolós emberek hírében állnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét