Kósa szerint Pálinkás József kommunista diktatúra után nosztalgiázik, az Index újságírója meg örüljön, hogy nincs diktatúra, így nem verik agyon

Kósa Lajos nem fogta vissza magát Pakson, ahová kedden harmad magával fejtágítani érkezett. Páros lábbal állt bele Pálinkás professzorba csakúgy, mint a nem megbeszélt kérdést feltenni szándékozó újságírókba.

Fidesz-polihisztor a klímahelyzetről

A régi-új pártalelnök Süli János tárca nélküli miniszter, és Szabó Péter polgármester Pakson lakossági fórumot, majd sajtótájékoztatót tartottak.

A Föld klímájának, hogy milyen hatást vált ki, az egy bonyolult kérdés, abba nem is mennék most bele abba, hogy az egész klímaváltozást hogyan kell értelmezni, mert erről tudományos konszenzus sincs

– mondta Kósa Lajos. Közölte azt is, hogy

nem lehet értelmesen arról beszélni, hogy milyen folyamatoknak tesszük ki magunkat, vagy a Földünk hogyan néz ki.

Miért is nem? Csak nem az ismeret szabja a határt? Esetleg az, hogy ez nem jó kampánytéma, mert a hallgatóság nagy részének – csak úgy, mint a pódiumon lévőknek – fogalma sincs arról, hogy eszi, vagy esetleg isszák a kérdést és erről nem is igen kívánnak tájékozódni?

Fidesz-polihisztor az ellenzékről

Na ez már ütősebb kampány-cucc…. Ki is fejtette a nagy gondolkodó hírében álló funkci, hogy fent nevezettek azt játsszák, hogy azzal vádaskodnak, amit ők követnek el:

Erre a legjobb példa, hogy állandóan korrupcióról beszélnek. Na most a Czeglédy Csaba az egyetlen olyan baloldali politikus, aki a teljes ellenzéki összefogást megvalósította. Czeglédy, a kétszer elítélt bűnöző megmentése kapcsán mindenki együtt szavazott. Az első olyan dolog, amiben egyetértettek, hogy Czeglédy bűnözőt meg kell menteni

Elfelejtette hozzátenni, hogy fenti mondatába beleszámította az azért fizetendő büntetést, ha majd évek múltán Czeglédy feljelentése alapján megítéli a bíróság, hogy alaptalanul vádaskodott és persze közpénzből kifizetjük helyette.

Czeglédy Csaba ügyében nem született jogerős ítélet.

Fidesz-polihisztor a migránsokról

Figyeljenek, meredek és eddig még nem használt elméletet fejtett ki az alelnök:

a baloldal arra játszik, hogy a migránsok úgyis rájuk fognak szavazni, mert a migránsok 99 százaléka iszlám meggyőződésű ember, tehát soha nem szavaz keresztény gyökerű pártra.

Ezek szerint mégis beengedtek jelentős mennyiségű iszlám hitű – honnan is tudják? – menekültet, akik állampolgárságot kaptak és szavazhatnak? Vagy ez is a riogatás része, amit az ellenzék által beengedett (?) migránsok tennének, ha itt lennének? Mi van?

Fidesz-polihisztor az értelmiségről

Az alelnök rövid interjút is adott az Indexnek. Arra a felvetésre, hogy az értelmiségi holdudvar elpártolt a Fidesztől, Kósa Lajos azt felelte, hogy szerinte nem gyengült intellektuálisan a párt.

Én inkább az ellenfeleknél látok egy nagyon erős kiüresedést

Pálinkás József, azt MTA elnöke, az Orbán-kormány egykori oktatási minisztere nemrég azt nyilatkozta, hogy még a Horthy- és a Kádár-rendszernél is centralizáltabb a jelenlegi kormány. Kósa Lajos szerint azonban

magára valamit adó értelmiségi nem nosztalgiázhat egy kommunista diktatúra után.

Fidesz-polihisztor a diktatúráról

Például a Kádár-rendszerben önt meg a kollégáját agyonverték volna a rendőrök. Nincsen diktatúra, önök eljönnek ide, senki nem bántja önöket. Tehát, érti, hogy miről beszélek? Tehát ez egy teljes képtelenség. Aki ezt nem látja, az beszéljen a pszichológusával

Ha valaki a saját szájából hallgatná a fentieket, ide kattintva megteheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük