Miben bízik Stummer János (Jobbik), Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP)? - Összehívták a Nemzetbiztonsági bizottságot - Városi Kurír

Sorting by

×

Miben bízik Stummer János (Jobbik), Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP)? – Összehívták a Nemzetbiztonsági bizottságot

Rendkívüli Nemzetbiztonsági bizottsági ülést kezdeményeznek a testület ellenzéki tagjai – Stummer János elnök, Molnár Zsolt és Ungár Péter – a megfigyelési botrány miatt, amelyről a Direkt36 számolt be vasárnap este. Az ellenzéki politikusok beismerésnek tekintenék a rendkívüli ülés kormánypárti bojkottját.

Hirdetés

A napokban robban  atombomba, mára lassan kézigránáttá lényegül?

Az Orbán-kormány kritikusait és magyar újságírókat is célba vettek az izraeli kémfegyverrel, a Pegasussal. Több mint 300 magyar kerülhetett célkeresztbe, az újságírók a kutatások során arra utaló közvetett bizonyítékokat találtak, hogy a titkos megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak. A lap által megküldött kérdéssorban megfogalmazott állításokat a kormány nem tagadta, illetve nem reagált érdemben. Azt írták, „nincs tudomásunk a megkeresésben szereplő állítólagos adatgyűjtésről”, hozzátéve, hogy Magyaroszág „jogállam, és így minden egyén esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”.

Ezzel szemben az ellenzék!

Az ellenzéki politikusok által kiadott közlemény szerint viszont amennyiben bebizonyosodik, hogy a magyar kormány újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjainak feltörésére használta a világ egyik legfejlettebb kémszoftverét, az még az elmúlt 10 év után is olyan szintlépés, ami nem maradhat következmények nélkül. A politikusok azt kezdeményezik, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit. Tételes válaszokat akarunk kapni a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni. Hasonlóan beismerésként tekintünk majd arra, ha akár a kormánytagok, akár a bizottság kormánypárti tagjai bojkottálják az ülést.

A testületben a Fidesz-KDNP van többségben, így távolmaradásukkal valóban képesek megakadályozni az ülés megtartását. – fejeződik be a hvg.hu cikke.

Előzmény

 

nemzetbiztonsági

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.