Köszönet Isten (fél)kegyelméből lett Magyarország miniszterelnökének!

Ezekkel a megszólításokkal és a köszönetekkel mindig bajba vagyok. De nézze el nekem hiszen idős kisnyugdíjas nem tud ám olyan szépen fogalmazni mint Önök. Szóval megjött a nyugdíj tegnap. Jött hozzá korrekció is és prémium is. Igaz ez utóbbihoz Önnek semmi köze mert ezt még a Bajnai kormány “kegyelméből” jár nekünk. Ja Önök ezt elfelejtették kommunikálni.

Mindegy a pénzt nagy trükközésekkel de megkaptuk.

Nyilatkozta, fontosak vagyunk, amit meg is értenék így, választások előtt. De ha fontosnak tartja a szavazatainkat, akkor miért csap be?

Mert kérem mi nagyon csúnyán át lettünk verve, azt hiszem a focipályák környékén így fogalmaznak. 2016 novemberében, miután nagyon fel lettünk háborodva az elsőnek megszavazott 0,9-s nyugdíjemelés hallatán, Önök gyorsan szépítettek és adtak előlegbe 1,6 %-t, mondván 2,6 járna ugyan, de nyugodjunk meg, az 1 % majd ez év novemberében egy összegben, visszamenőleg jár, és mi meg is kapjuk.

Már akkor kételkedtünk. Nem véletlenül.

Elkezdték variálni, magyarázni, de maradt az 1 % pár napig. Majd szépen ment a csökkentés. Nem ragozom, kaptunk 0,8 %-t. Tudja ez hatalmas összeg azoknak, akiknek mondjuk 100 ezer a havi nyugdíja! Pontosan 800 forint, ezt szépen megszorozták 12 hónappal, amit én értek, így első látásra nem derül ki a turpisság, az majd jövő hónapban derül ki, mikor ugyan annyi nyugdíjat kapunk, mint januártól októberig.

Na de nézzük ezt a 800 forintot ez kérem 12 hónapra vetítve 9600 forint. Na, ennek kéne örülnünk? Már azoknak akiket ennyi illet, viszont 800 ezer nyugdíjas még ennek a kis összegnek is csak a töredékét kapja. A másik 1 millió nyugdíjasnak sem éri el az 1000 forint/hó átlagba. Mert itt mindent átlagba számolnak amit adnak amit viszont mi fizetünk az nem átlag hanem áfával terhelt összeg.

Részemről nem örülők.

Egy havi gyógyszeremet sem fedezi ez az összeg. De térjünk csak még vissza a törvényi előírásokra, mert ugyan Ön nyugdíjesővel kábított és ellentétben a törvényben leírtakkal, azzal hiteget, hogy ez a csekély összeg januárban beleépül a nyugdíjalapba – a törvény viszont úgy szól, hogy 1 %-s korrekció alatt nem építhetőbe – már pedig addig matekoztak, hogy csak 0,8 % jött ki nyugdíjkorrekció címén.

Ergo ez nem épülhet be januárba a nyugdíjunk alapjába. Látom én, hogy itt nem követik a törvényeket hiszen az is törvénytelen, hogy előre kifizették ennek a hatalmas összegnek a decemberre járó részét is. Én mint törvényt tisztelő állampolgár igyekszem is addig nem meghalni. Mert ugye akkor ez az államnak visszajár. Nem akarok én gondot plusz számításokat okozni. A nyugdíjasok döntő többsége nem örül, nem tartja ajándéknak, amit kaptunk, igaz nem is ajándék sőt nem is pénzeső.

Szégyen mennyire megaláznak bennünket!

Havi pár száz forinttal akarják megvenni a szavazatainkat és még köszönetet is várnak. Van kérem szépen a törvényben lefektetett járandóság és van az ajándék. A kettő között óriási a különbség.
Ajándékot szeretettel adják és benne van a szereteten kívül a törődés és örömszerzés csodás emberi érzése. A járandóság viszont a nevében is benne van törvénybe rögzített kötelezően adandó érzelmektől mentes juttatás. Nos mi ez utóbbit kaptuk amivel még meg is aláztak Bennünket mert nem annyit adtak amennyi járna.

Végezetül egy kérdés még.

A kamattal mi lesz? Hiszen az állam 11 hónapig használta a pénzünket, forgatta befektette fialtatta. Ez nem kis összeg 2,7 millió ember pénze.

Ön tegnap mondta, hogy Isten kegyelméből Magyarország miniszterelnöke. Felvilágosítom, téved. Önt megválasztotta közel 2 millió ember, akik hittek Önben. De emlékeztettem, már csökken ezen embereknek a száma. Egyre többen jönnek rá, Ön nem mond igazat. Ön méltatlan ennek a sokat szenvedett kis országnak a vezetésére!

Isten hívő embernek mondja magát. Isten sem mindig megbocsátó, az emberek viszont még annyira sem. Kérem, kérjen elnézést a nyugdíjasoktól, mert Ön és kormánya hazudott és becsapott Bennünket!

Rosta Ágnes

Karácsony belengette a bűvös tizenharmadik havi nyugdíjat

Moldova György a nyugdíjasokról: Megkérdezik a menyüket, a vejüket vagy a boltos Ilonkát, hogy kire kell szavazni és arra szavaznak.

Rétvári nem tartja fontosnak, hogy emberek fagynak meg Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük